Gazete Vatan Logo

Market katili ile cihatçı karısının ilginç evliliği

Hayat Boumeddiene ile Amedy Coulibaly'nin evinde, çamaşır sepetinin yanında Kalaşnikof duruyordu. Çift, ikinci eş meselesinden dolayı kavga ediyordu.

Fransa'nın en çok aranan kadını ile koşer market katilinin evine 4 yıl önce polis tarafından baskın yapıldığı ortaya çıktı. Amedy Coulibaly ile Hayat Boumeddiene'nin alışılagelmedik hayatı yapılan baskın ve sonrasında yapılan sorgulamalar sonucunda açığa çıktı. 2010 yılında sorgulanan Hayat Boumeddiene'nin İngiltere'de yaşayan bir kardeşi olduğunu söylediği açıklandı.

Evinde çamaşır sepetinin yanında mermileriyle birlikte AK-47 tipi otomatik saldırı tüfeği duran Boumeddiene, çarşafı yüzünden "agresif bakışlara" maruz kaldığı için evden çıkmadığını söyledi.

Kendisiyle yapılan görüşmelerde şeriatın tüm dünyada geçerli olmasını savunan Hayat, İsrail'in 'iğrenç' olduğunu söyledi ve Mimouna isimli kardeşinin İngiltere'de yaşadığını açıkladı. Mimouna'nın halen İngiltere'de olup olmadığı ise bilinmiyor.

Polis, bu açıklamanın Charlie Hebdo saldırılarının ikinci İngiltere bağlantısı olduğunu düşünüyor. İlk bağlantı ise saldırganların akıl hocası olarak 50 yaşındaki Djamel Beghal olarak açıklanmıştı. Beghal, terörist imam Abu Hamza'nın müritlerinden biri olarak tanınıyor. Beghal'in eşi Sylvie ise 4 çocuğuyla İngiltere'de yaşayan 45 yaşında bir Fransız vatandaşı.

Haberin Devamı



Polis kayıtlarına göre, Hayat ile Amedy'nin evinde tüfekler dışında para sayma makinesi de bulunuyordu. 4 gün boyunca Hayat'a terör saldırıları hakkındaki düşünceleri, kocasının arkadaşları, kocasıyla olan ilişkisi, telefon faturası kayıtları, internet kullanımı, geliri ve silahlara erişimi olup olmadığı soruldu.

Tüm yapılan sorgulara rağmen Cezayir asıllı Hayat, serbest bırakıldı. Kocasının düzenlediği saldırılardan önce Türkiye'den de geçen Hayat'ın halen Suriye'de olduğu tahmin ediliyor.

Hayat'ın, 2010 yılında, "kocamın bana söylediği her şeyin iyi olduğunu biliyorum, ona tamamen güveniyorum" dediği ifade edildi.

Çiftin, Amedy'nin ikinci eş isteği üzerinden 'basit bir kavga' ettikleri ve kavgadan sonra bu olayı geride bıraktıkları da yapılan soruşturma dosyasına yansıdı.