Gazete Vatan Logo

Mağarayı lüks eve çevirdi, kiraya vererek paraya para demiyor!

ABD'de yaşayan adam mağarayı lüks eve çevirdi, evini kiraya vererek müthiş bir gelir elde eden adam bunun için hayatının 25 yılını harcadı. 17 yaşında okuldan kovulan adam, kendi mağarasını yapmak için yıllarını harcadı. 530 metrekarelik mağarayı üç yatak odalı lüks bir eve çeviren adam şimdi paraya para demiyor.

Mağarayı lüks eve çevirdi, kiraya vererek paraya para demiyor!

ABD'li Grant Johnson, 17 yaşında okuldan atıldıktan sonra Utah'taki maden kasabası Moab'a taşındı ve burada madencilik yapmaya başladı.

1995 yılında karavanda yaşamaya başlayan Johnson, 25 bin dolar karşılığında 49 dönümlük bir arazi satın aldı.

 

25 BİN DOLARA SATIN ALDI
Newsweek'e konuşan Johnson, "Şehirden uzakta, vahşi doğada madencilik yapmak her zaman hayalimdi. Burayı 25 bin dolara satın aldım ancak arkadaşlarım üzerinde hiçbir şey olmadığı için bunun aptalca bir yatırım olduğunu düşündü" dedi.

 

Bunun üzerine Johnson, arazisindeki kayaları oymaya başladı. Kayaya küçük bir tünel açarak mağara evini yağmaya başlayan Johnson, şunları söyledi: "Kısa bir süre sonra kayayı oymaya başladım ve dinamit kullandım. İçini oymayı bitirdikten sonra kayayı yonttum ve şekillendirdim. Bu benim sanat projemdi ve tam 8 yılımı aldı."

 

Ancak Jonson'ın işi bununla bitmemişti. İleriki yıllarda arkadaşının da yardımıyla oyduğu mağaraya pencere, tesisat ve döşeme yaparak odaları ortaya çıkardı. Mağara 2014 yılında ise eşiyle birlikte yaşayabileceği bir ev haline gelmişti.

Haberin Devamı

Johnson şimdi kendi yaptığı mağarasını kiraya vererek yüklü bir miktar gelir elde ediyor. Bazen tüm evi kiraya veriyor ve eşiyle kulübesine gidiyor, bazense sadece bir odasını kiraya veriyor.

 

25 yıl süren mağara inşaasında Johnson şimdi tüm evin gecelik kirasından 1000 dolar, oda kirasındansa 350 dolar kazanıyor.

 

50 YILDIR MAĞARADA YAŞIYOR
Geçtiğimiz günlerde başka mağarada yaşam haberi İsrail'den geldi. İsrailli Nissim Kahlon, Akdeniz sahilindeki küçük bir mağarayı, kendi elleriyle yaptığı tüneller, ayrıntılı mozaik zeminler ve merdivenlerle adeta bir yeraltı labirentine dönüştürdü. Yerli ve yabancı turistler için popüler bir ziyaret noktası haline gelen mağara türünün tek örneği olarak biliniyor.