Gazete Vatan Logo

Kocam eşcinseldi!

GAY kulüp katliamcısının eski eşinden şok açıklama...

Kocam eşcinseldi!

Orlando’da eşcinsel barına yaptığı saldırıda 49 kişiyi öldüren Ömer Metin’in bu tür kulüplere defalarca gittiği ortaya çıktı. Katilin eski eşi Sitora Yusufi de bu açıklamasıyla noktayı koydu.

ABD’nin Florida eyaletine bağlı Orlando kentinde ‘Pulse’ adlı eşcinsel barına düzenlediği silahlı saldırıda 49 kişiyi öldüren, 53 kişiyi de yaralayan Ömer Metin’in, bahsi geçen kulübe daha önce defalarca gittiği ve eşcinseller için hazırlanan arkadaşlık uygulamalarını kullandığı ortaya çıktı. 29 yaşındaki Afgan asıllı Amerikan vatandaşının eski eşi Sitora Yusufi yaptığı açıklamada, 2011’de ayrıldığı kocasının, evlenmelerinin ardından kendisine yakın geçmişe kadar eşcinsel eğilimleri olduğunu ve gay barlarına giderek erkeklerle dans ettiğini itiraf ettiğini öne sürdü.

‘Herkesten gizliyordu’

Yusufi, eski eşinin saldırıyı radikal dinci görüşleri nedeniyle değil de, herkesten gizli tuttuğu cinsel kimliği dolayısıyla işlediğine inandığını kaydetti. Bu arada çok sayıda eşcinsel erkek Metin’i, saldırı düzenlediği bardan ya da eşcinseller için hazırlanan arkadaşlık uygulamalarından tanıdığını açıkladı. Barın eski müşterilerinden Ty Smith, “(MEtin) bazen bir köşeye gider tek başına oturup bir şeyler içerdi, bazense sarhoş olur, bağırıp çevresine sataşırdı” dedi. Smith ayrıca, Metin’in babası, karısı ve çocuğu hakkında konuştuğunu da söyledi.

Haberin Devamı

Eşcinsel sitelerinde...

Pulse’nin eski güvenlik görevlisi, Metin’i daha önce kulüpten dışarı attığını ifade ederken, kulübün bir başka daimi müşterisi de genç adamın muhtemelen dinle ilgili bir şakanın ardından bıçak çektiğini gördüğünü belirtti. Los Angeles Times gazetesine konuşan kulübün daimi müşterilerinden Kevin West ise eşcinsellere yönelik bir arkadaşlık uygulaması üzerinden Metin’le son bir yıl içinde farklı zamanlarda mesajlaştıklarını anlattı. Cord Cedeno isimli bir başka kişi de Metin’in fotoğrafını, eşcinseller tarafından kullanılan bir başka arkadaşlık uygulamasından tanıdığını kaydetti. Cedeno, “Mesajları tüyler ürperticiydi. Hemen engellemiştim” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bu evde yaşıyordu

İngiliz Daily Mail gazetesi, Metin’in eski eşi Sitora Yusufi’den ayrıldıktan sonra yaşamaya başladığı Fort Pierce’taki evinin fotoğraflarını yayınladı. İkinci eşi Nur Zahi Selman ve 3 yaşındaki oğluyla birlikte yaşadığı düşünülen Metin’in evinde, oğluna ait çok sayıda fotoğraf ve oyuncak olduğu belirtiliyor.

Suriye’deki Şiilere de biat etmiş!

Metin’in gece kulübüne saldırmadan önce 911 acil servis hattını arayarak IŞİD’e biat ettiği açıklanmıştı. Ancak Federal Araştırma Bürosu’ndan (FBI) yapılan son açıklamalarda Metin’in 911’i aradığında sadece IŞİD’e değil, Suriye’de birbiriyle çatışan pek çok farklı gruba destek ifade ettiği belirtildi. FBI Direktörü James Comey’e göre Metin, Suriye’de IŞİD güçlerine karşı ordu ile birlikte çatışan Şii Hizbullah hareketini de desteklediğini söyledi. Metin’in saydığı diğer isimler arasında 2013’te Boston Maratonu’na bombalı saldırı düzenleyen ve El Kaide’ye bağlı Nusra Cephesi’ni destekleyen Çarnayev kardeşler de var.

Haberin Devamı

Tehlikeli çağrı

Müslüman Anadolu Gençliği (MAG) adlı grup LGBTİ’nin (Türkiye Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Transgender ve İnterseks Birliği) 19 Haziran Pazar günü yapacağı yürüyüş için tehlikeli bir çağrı yaptı. Sosyal medya hesaplarında İBDA’ya yakın olduğu görülen MAG tarafından yayınlanan afişlerde, “Laikistan Cumhuriyeti’nin müsaade ettiği sapkınlığa müdahale etmekle mükellefiz, seni de bekliyoruz” denildi. (İLKER AKGÜNGÖR / VATAN HABER MERKEZİ)

Konsolosluğa LGBTİ bayrağı

Saldırının ardından İstanbul İstinye’deki ABD Başkonsolosluğu binasına ölenleri anmak için LGBTİ hareketinin simgesi olan gökkuşağı bayrağı asıldı. Amerikan bayrağı da ABD Başkanı Barack Obama’nın emriyle 16 Haziran 2016 Perşembe günü gün batımına kadar yarıya indirildi. Konsolosluk çalışanları da bahçede LGBTİ bayrağı açtı.

Eyfel gökkuşağı renklerine büründü

Saldırıda ölen ve yaralananlar için dünyanın birçok büyük şehrinde de törenler düzenlendi. New York’ta Empire State binasının ışıkları söndürüldü ve düzenlenen törenlere binlerce kişi katıldı. Paris’te Eyfel Kulesi LGBT bayrağı renklerinde ışıklandırıldı. Berlin’de ABD Büyükelçiliği binasının önüne çiçekler bırakıldı. Londra’da düzenlenen yürüyüşe ise muhalefetteki İşçi Partisi’nin lideri Jeremy Corbyn de katıldı.

Haberin Devamı

Silah hisseleri uçtu

Orlando saldırısının ardından ABD genelinde silah satışlarında görülen artış, silah üreticisi firmaların hisselerini de değerlendirdi. ABD’nin en büyük silah ihracatçıları olan Smith&Wesson ile Sturm Ruger and Co.’nun hisseleri, saldırının ardından yüzde 11 ve ve yüzde 10 oranında değer kazandı.