Gazete Vatan Logo

İsrailli bakan: İran’a karşı gizli görüşmeler yaptık

İsrailli bakan: İran’a karşı  gizli görüşmeler yaptık

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon, Körfez ülkelerinin İran’a karşı nükleer silah sahibi olmaya çalıştığını ve bu konuda İsrail’le gizli görüşmeler yaptığını söyledi.

Haaretz gazetesinin haberine göre, Münih Güvenlik Konferansı’nın son gününde konuşma yapan Yalon, “Arap ülkelerinin İran’ın nükleer silah sahibi olmasını oturup beklemeye niyetli olmadığına ve nükleer silah sahibi olmaya hazırlandığına dair göstergeler var” dedi.

Yalon ayrıca isim vermeden bazı Körfez ülkeleriyle bu konuda görüşmeler yaptıklarını da belirterek, bu ülkeler arasında İsrail’le barış anlaşması imzalayan Mısır ve Ürdün dışındaki ülkelerin de olduğunu vurguladı.

İsrailli bakan, Körfez ülkelerinin İsrail'le kamuoyu önünde el sıkışmak istemediklerini, ancak kapalı kapılar ardında görüştüklerini kaydetti.

SUUDİ YETKİLİ REDDETTİ

Öte yandan, Yalon'un konuşmasından sonra söz isteyen eski Suudi Arabistan istihbarat şefi Prens Turki el Faysal, Yalon’un gizli görüşmelerle ilgili açıklamalarına karşı çıkarak "Siz Filistinlilere bunları yaparken, Arapların size dostluk beslemesini nasıl beklersiniz?" dedi. Ancak ikili, toplantının ardından kameralar önünde el sıkıştı. Yalon da fptpğrafı Twitter hesabından paylaştı.

Haberin Devamı

?İsrail’le resmi ilişkilere sahip olmayan Körfez ülkelerinin, özellikle yaptırımların kaldırılması sonrasında İran’a karşı yakınlaştığı belirtiliyor.

(Sputnik)