Gazete Vatan Logo

‘İsrail casusu’na çocuk militan infazı

IŞİD, İsrail casusu olmakla suçlanan Arap kökenli bir gencin 10 yaşındaki bir çocuk tarafından infaz edilirken çekilen görüntülerini yayınladı.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları, propaganda amaçlı infaz videolarına bir yenisini ekledi. Suriye’nin Rakka kentinde çekildiği düşünülen videoda, İsrail gizli servisi Mossad’ın casusu olmakla suçlanan 19 yaşındaki Muhammed Said İslamil Musallim, 10 yaşlarında bir erkek çocuğu tarafından öldürülüyor. Musallim’in casus olduğunu itiraf ettiği ifadesi, geçen ay IŞİD’in İngilizce yayınlanan dergisi Dabiq’te yayınlanmıştı. Musallim’in, ailesine IŞİD’e katılmak için Suriye’ye gittiğini söylediği öne sürülmüştü.

Videonun başında suçunu itiraf eden Musallim daha sonra boş bir araziye götürülüyor. Çocuk burada Musallim’i başından vuruyor. Fransa görüntülerdeki çocuğun kendi vatandaşı olduğunu açıkladı.

‘Türkiye’de hapiste’

Musallim’in ailesi, bir ay önce kimliğini gizli tutan bir kişinin telefonla kendilerini arayarak, oğullarının Türkiye’de IŞİD militanlarının tutulduğu bir hapishanede olduğunu öne sürdüğünü söyledi.

Haberin Devamı

‘Bizimle bir bağlantısı yok’
Musallim’in infaz görüntülerinin yayınlanmasının ardından İsrail’den açıklama geldi. İsrail İçişleri Bakanı Moşe Yalon, Musallim’in Mossad’la bir bağlantısının olmadığını açıkladı.