Gazete Vatan Logo

IŞİD'in kafasını keseceği rehinenin ailesi konuştu

IŞİD'in başını kesmekle tehdit ettiği Amerikalı rehine Peter Kassig'in ailesi, yayınlanan videoda oğullarının serbest bırakılmasını istedi.

IŞİD'in kafasını keseceği rehinenin ailesi konuştu

IŞİD'in başını keserek öldürmekle tehdit ettiği Amerikalı rehine Peter Kassig'in ailesi, yayınladıkları videoda oğullarının serbest bırakılmasını istedi.

Amerikalı rehinenin anne-babası Ed ve Paula Kassig, üç dakikalık videoda, oğullarının hayatını insani çalışmalara ve Suriyeli mültecilere adadığını belirterek IŞİD'in İngiliz yardım görevlisi Alan Henning'den sonra başını keserek öldürmekle tehdit ettiği 26 yaşındaki Peter Kassig'in serbest bırakılması için yalvardı.

MÜSLÜMAN OLDU

Öğretmen olan baba Ed Kassig, 1 Ekim 2013'te kaçırılan oğullarının, rehinken Müslümanlığı seçerek Abdülrahman ismini aldığını ifade ederek Indianapolisli bir ailede doğup büyüyen Peter Kassig'in Suriye halkına "sevgi ve hayranlıkla" yaklaştığını söyledi.

Aile, geçmişte ABD ordusunda komando olarak görev yapan Kassig'in, Suriyeli mültecilere yardım etmek amacıyla Türkiye'de Özel Acil Müdahale ve Yardım (SERA) örgütünü kurduğunu, 2012 yılında Suriyeli mültecilerin kaldığı kamplara gıda ve ilaç dağıtımına başladığını açıkladı. Kassig'in ailesi, aynı zamanda eğitimli sağlık görevlisi olan oğullarının yaralı Suriyelilere travma bakımı yaptığı, tıbbi yardım için de 150 sivilin eğitilmesini sağlandığını belirtti.

Haberin Devamı

ANNESİ BAŞÖRTÜSÜ İLE KONUŞTU

Videoda hemşire olan anne Paula Kassig'in bir kanepede eşinin yanında oturduğu, başörtüsü taktığı ve oğlunun resmini tuttuğu görülüyor. Paula Kassig, "Seni alıkoyanlara, merhamet etmeleri ve gitmene izin vermeleri için yalvarıyoruz" dedi.

Peter Kassig'in kaçırılmasının ardından SERA faaliyetlerini askıya almıştı. Kassig'in, 2007 yılında dört ay boyunca ABD ordusu bünyesinde Irak'ta görev yaptığı biliniyor.

Aile sözcüsü Jodi Perras da Peter Kassig'in Butler Üniversitesi'nde öğrenim gördüğü sırada Indiana'ya yerleşen Myanmarlı mültecilere yardım çalışmalarına katıldığını açıkladı.