Gazete Vatan Logo

İhmal mi var?

Hobbitler’in setinde 27 hayvan telef oldu

Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin öncül kitabı Hobbit’in ilk filmi merakla beklenirken film setinde kullanılan 27 hayvanın ihmal ve kötü şartlar nedeniyle ölmesi büyük tepkiye neden oldu

İhmal mi var?

- Tüm dünyada fenomen haline gelen Yüzüklerin Efendisi’nin öncül kitabı olarak görülen Hobbit’in sinemaya uyarlanan ilk filmi ‘Hobbit: Beklenmedik Yolculuk’un vizyona girmesine az bir zaman kala, film setinde kullanılan hayvanların ihmal sonucu öldüğü haberleri sinema dünyasına bomba gibi düştü. Çekimlerine 2010 yılında Yeni Zelanda’da başlanan filmde kullanılan 150 hayvandan 27’sinin öldüğü haberi sinemaseverlerin tepkisine neden oldu. Bakıcıların ortaya çıkardığı olayda hayvanların kötü bir çiftlikte bakımsızlıktan öldüğü iddia edildi.

Bakıcılar uyarmış ama...

- Bakıcılardan Chris Langridge, çiftlikte bulunan çukurlara düşen atların yaralanarak öldüğünü, bakım için filmin yapım müdürü Brigitte Yorke’a bir e-posta yazarak sorunu anlattığını ancak bir cevap almadığını belirtti. Çiftlikte at, tavuk ve keçi gibi hayvanların benzer şekillerde öldüğünü açıkladı. Bakıcıların şikayetleri üzerine film adına açıklama yapan Matt Dravitzky, ölümleri doğrularken ölümlerin doğal nedenlerden kaynaklandığı sadece 2 atın ölümünün önlenebilir olduğunu belirtti.

14 Aralık’ta vizyona girecek...

500 milyon dolarlık bütçesiyle merakla beklenen Hobbit üçlemesinin ilk filmi ‘Hobbit: Beklenmedik Yolculuk’ tüm dünyayla beraber Türkiye’de de 14 Aralık’ta vizyona girecek. Filmin oyuncu kadrosunda Ian McKellen (Gandalf), Andy Serkis (Gollum), Richard Armitage (Thorin Meşekalkan), Aidan Turner (Kili), Rob Kazinsky (Fili) gibi isimler yer alıyor.

Haberin Devamı