Gazete Vatan Logo

Green Card çıktıktan sonra ne yapılır, gitmezsek ne olur? Green Card çıktıktan sonra gitmek zorunlu mu, hemen gitmek gerekir mi?

Green Card başvuru sonuçları açıklandı. Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) hem çalışma hem de yaşama hakkı kazanmak 5 Ekim - 8 Kasım 2022 tarihleri arasında yapılan başvuruların ardından Green Card çekiliş sonuçları online sistem üzerinden ilan edildi. Sonuçlar, teyit numarası (Confirmation Number) ile görüntülenebiliyor. Peki, Green Card çıktıktan sonra ne yapılır, gitmezsek ne olur? Green Card çıktıktan sonra gitmek zorunlu mu, hemen gitmek gerekir mi?

Green Card çıktıktan sonra ne yapılır, gitmezsek ne olur? Green Card çıktıktan sonra gitmek zorunlu mu, hemen gitmek gerekir mi?

Amerika Birleşik Devletleri‘nde süresiz yaşama ve çalışma hakkı veren Green Card başvuru sürecinin ardından, dün sonuçlar ilan edildi. Green Card başvuru sonuçları https://www.dvlottery.state.gov/ adresinden görüntülenebilecek. Teyit numarası kullanarak sonuçlar öğrenilebiliyor. Peki, Green Card çıktıktan sonra ne yapılır, gitmezsek ne olur?

Green Card çıktıktan sonra ne yapılır, Amerika’ya gitmek zorunlu mu?

Çekiliş sonucu Green Card sahibi olan kişilerin Amerika'da yaşama zorunlulukları yoktur. Yalnızca önceden belirlenen süre içinde Amerika Birleşik Devletleri'nde çalışma ve yaşama imkânı kazanırlar.

Bir Green Card sahibi kartın getirdiği tüm yükümlülüklere uygun davranırsa kartı ömür boyu geçerli olur. En az beş yıl boyunca kart yükümlülüklerine yerine getirerek yaşayan bir kişi daha sonrasında ABD vatandaşlığına başvurabilir. ABD'de ömür boyu çalışabilir ve yaşayabilir.