Gazete Vatan Logo

Formula 1 davasında anlaşma!

Savcılık, 100 milyon dolarlık uzlaşma önerisini kabul etti...

Formula 1'in patronu Bernie Ecclestone hakkında "rüşvet vermek" suçlamasıyla açılan davada savcılığın, Ecclestone'ın 100 milyon dolar ödemesi koşuluyla davanın düşürülmesini kabul ettiği bildirildi. Münih Eyalet Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasının ardından açıklama yapan Savcı Christian Weiss, uzlaşmaya gitmeyi kabul ettiklerini doğrularken, buna gerekçe olarak Ecclestone'ın 83 yaşında olmasını, uzun yargı sürecini ve sanık hakkındaki hafifletici nedenleri gösterdi.

Ecclestone'ın avukatı Sven Thomas da savcılık ile uzlaşmayı kabul ettiklerini açıkladı. Formula 1'in patronunun, 100 milyon dolarlık meblağı bir hafta içinde ödeme taahhüdü verdiği bildirildi.

Mahkeme heyeti, tarafları dinledikten sonra duruşmaya ara verdi. Savcılığın uzlaşma önerisini kabul etmesine rağmen, nihai karar yetkisi mahkemede bulunuyor.

NİSAN AYINDA DAVA AÇILDI

Mahkemenin uzlaşmayı kabul etmesi durumunda, Ecclestone hakkındaki suçlamalar siciline işlenmeyecek ve Ecclestone Formula 1'in patronu olarak görevine devam edebilecek.

Haberin Devamı

Almanya'da BayernLB Bankası'nın eski Yönetim Kurulu Başkanı Gerhard Gribkowky'ye rüşvet verdiği iddia edilen Ecclestone hakkında, nisan ayında Münih Eyalet Mahkemesinde dava açılmıştı.

Ecclestone, Gribowski'ye, Formula 1 hisselerinin satışı sırasında yaklaşık 44 milyon dolar rüşvet vermekle suçlanıyor. İddianamede, Ecclestone'un kendi konumunu güçlendirmek amacıyla Formula 1'in hisselerinin istediği kişiye satılması için rüşvet verdiği belirtiliyor.

Toplam 26 duruşmanın planlandığı davada kararın eylül ayında verilmesi bekleniyordu. Davanın en önemli tanığı olan ve 2 yıl önce yargılandığı davada, Ecclestone'dan 44 milyon avro aldığını kabul eden Gribkowky, 8,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.