Gazete Vatan Logo

Esad’ın ‘katil’ yeğeni Lazkiye’yi karıştırdı

Esad’ın ‘katil’ yeğeni Lazkiye’yi karıştırdı

Suriye lideri Esad’ın kuzeni, Lazkiye’de trafikte tartıştığı bir albayı vurdu. Kuzen Esad’ın tutuklanmaması protestolara yol açtı.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın geçen yıl çatışmalarda ölen amcası Hilal’in oğlu Süleyman Esad, Lazkiye’de Alevi kökenli vatandaşlarla Şam rejiminin arasını açtı. Merkezi İngiltere’de olan Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, kuzen Esad’ın perşembe akşamı Lazkiye’de kavşakta kendisini solladığı için Hava Albayı Hasan Şeyh’i vurduğunu duyurdu.

Örgüt, yerel kaynaklara dayandırdığı açıklamasında Süleyman’ın aracını Şeyh’in otomobilinin önüne kırdığını, daha sonra da albayı ailesinin gözleri önünde öldürdüğünü belirtti.

İddiaya göre olaydan sonra aracına binerek uzaklaşan Süleyman Esad’ın tutuklanmaması, kentteki Alevilerin tepkisine yol açtı.

‘Senin için savaşıyoruz’

Alevi kökenli albayın öldürülmesini protesto eden Lazkiyeliler, Alevi gençlerin cephede Esad rejimini korumak için savaştıklarını, ancak Esad’ın kuzeni olduğu için Süleyman’ı tutuklatmadığını söyledi. Lazkiye kırsalındaki halk savunma komitelerinin başında olan Süleyman Esad’ın babası Hilal, 2014’te Keseb yakınlarında çatışmada ölmüştü.

Haberin Devamı