Gazete Vatan Logo

‘Ermenilerin acılarını paylaşıyoruz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermeni Patrikhanesi’nin düzenlediği 1915 olaylarını anma ayini dolayısıyla gönderdiği mesajda hayatını kaybeden Osmanlı Ermenilerini saygıyla andıklarını belirtti

‘Ermenilerin acılarını paylaşıyoruz’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl da 1915 olaylarında hayatını kaybeden Osmanlı Ermenileri için Ermeni Patrikhanesi’ne taziye mesajı gönderdi.

Erdoğan, Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan’ın, Ermeni Patrikhanesi’nin Kumkapı Meryem Ana Kilisesi’nde düzenlediği 1915 olaylarını anma ayini öncesinde okuduğu mesajında, patrikhane çatısı altında toplanan Ermeni kökenli vatandaşlara saygılarını sundu. Erdoğan mesajında anma töreninin, Osmanlı Ermenilerinin Birinci Dünya Savaşı’nın trajik koşullarında yaşadıkları acıların paylaşılması ve hatıralarının yad edilmesi için en anlamlı yer olan Türkiye’de bir kez daha yapılmasından memnuniyet duyduğunu belirtti.

Türklerle Ermenilerin bin yıla uzanan ortak yaşam kültürünü yeniden hatırlamayı ve hatırlatmayı sürdüreceklerinin altını çizen Erdoğan, “Ortak tarihleri ve benzer gelenekleri olan iki komşu halkı, nefret ve düşmanlık söylemleriyle birbirinden uzaklaştırmak isteyenlere ve tarihi siyasileştirenlere karşı dostluk ve barış hedefiyle çalışmaktan vazgeçmeyeceğiz. Bu düşüncelerle, ebediyete intikal etmiş Osmanlı Ermenilerini bir kez daha saygıyla anıyor, hayatta olan yakınlarına taziyelerimi sunuyorum. Aynı dönemde yaşamını yitiren etnik ve dini kökeni ne olursa olsun tüm Osmanlı vatandaşlarını da rahmetle ve saygıyla anıyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Gurur duyduk’

Başpiskopos Ateşyan, geçen yıl olduğu gibi bu sene de kendilerine taziye mesajı gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajıyla gurur duyduklarını vurgulayarak, şahsı ve cemaati adına Cumhurbaşkanı’na teşekkürlerini bildirdi.

Clooney Erivan’da

Ermenistan’ın başkenti Erivan’da 1915 olaylarında ölen Ermeniler için düzenlenen anma törenine ABD’li aktör George Clooney de katıldı. Törene Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ve eşi Rita, Ermeni asıllı Fransız şarkıcı Charles Aznavour ve ABD’nin Erivan Büyükelçisi Richard Mills de katıldı.