Gazete Vatan Logo

Düşesi utandıran şarkı

Himalaya Dağları’ndaki Bhutan Krallığı’nı ziyaret eden İngiltere tahtının Veliaht Prensi William ve eşi Cambridge Düşesi Kate, önceki gün katıldıkları okçuluk müsabakasında yeteneklerini sergiledi.

Düşesi utandıran şarkı

Eşinin atış yaptığı sırada izleyicilerin yerel dilde söylediği şarkıyı merak eden Düşes Kate, yanındakilerden şarkı sözlerini çevirmelerini istedi. Ancak Düşes, şarkı sözlerinin çevirisini duyduğunda şaşkınlık geçirdi. Eşlerine rakip olan erkeklerin dikkatini dağıtmak için şarkı söyleyen Bhutan’lı kadınların Prens William için söylediği şarkının mısraları şöyleydi: “Kelsin, kelsin. Burnun da kocaman. Umarız alt tarafındaki parçaların da o kadar büyüktür.”

Düşes Kate, müstehcen sözler içeren şarkıların bu tür yarışmalarda söylenmesinin bir gelenek olduğunu öğrenince kahkahalara boğuldu.

Soruşturmadan kaçamıyor

Brezilya’da Yüksek Mahkeme, Devlet Başkanı Dilma Rousseff hakkında kongrenin alt kanadında soruşturma açılmasıyla ilgili yapılacak oylamanın iptali istemini reddetti. Mahkeme, Rousseff’in hakkında soruşturma açılabilmesi için yarın yapılacak oylamanın anayasaya aykırı olmadığına hükmetti. Bu arada iktidarın büyük ortağı Brezilya Demokratik Hareket Partisi (PMDB) ile Brezilya İlerici Partisi’nin (PP) koalisyondan ayrıldıklarını duyurmasının ardından, koalisyon ortaklarından Sosyal Demokrat Parti (PSD) ve Brezilya Cumhuriyetçi Partisi (PRB) de oylamada Rousseff aleyhinde oy kullanacağını açıkladı.

Haberin Devamı