Gazete Vatan Logo

Dedesi genelev sahibi babası siyah düşmanı

Dedesi genelev sahibi babası siyah düşmanı

- ABD tarihinin en yaşlı başkanı olarak tarihe geçen Trump (70), 14 Haziran 1946 tarihinde iş adamı Fred ve Mary MacLeod Trump’ın beş çocuğundan dördüncüsü olarak New York’un Queens ilçesinde dünyaya geldi.

- 1960’lı yılların başında liseyi kötü hal ve gidişi yüzünden terk etmek zorunda kalan Cumhuriyetçi siyasetçi, daha sonra Pensilvanya’daki Wharton Enstitüsü’nde İşletme Bölümü’nü bitirdi.

- Üniversite yıllarında babası Fred Trump’ın emlak ve inşaat firmasında çalışan iş adamı, kariyeri boyunca oteller, kumarhaneler, golf sahaları ve daha birçok yapı inşa etti. 3 kez evlenen Trump’ın 3 erkek ve 2 kız olmak üzere 5 çocuğu bulunuyor.

- Trump’ın kökleri İskoçya ve Almanya’ya kadar uzanıyor. Büyükbabası Friedrich Trump 1869’da Almanya’nın küçük güneybatı kasabası Kallstadt’ta doğdu. 16 yaşındayken ABD’de yaşayan kız kardeşinin yanına göç eden dede Trump, kısa süre bir berberin yanında çalıştıktan sonra altın aramak için ülkenin kuzeybatı sahillerine göç etti.

- Kanada’nın British Columbia eyaletinde bir süre genelev ve restoran işletmeciliği de yapan Friedrich Trump’ın, daha sonra tekrar maden işine geri dönerek Alaska dahil birçok bölgede altın aradığı belirtiliyor.

Haberin Devamı

- Öte yandan geçtiğimiz aylarda Trump’ın babası Fred Trump’ın ABD’de beyazların üstünlüğünü savunan ırkçı gizli örgüt ‘Ku Klux Klan’a üye olduğu öne sürülmüştü. New York Times gazetesinde Haziran 1927’de yayımlanan bir haberde, o sıralar 21 yaşında olan Fred Trump’ın Ku Klux Klan üyeleriyle birlikte polise saldırdığı kaydediliyordu.

- Trump o dönemde babasıyla ilgili suçlamaları reddederek Ku Klux Klan’ı tanımadığını vurgulamıştı. ‘Ku Klux Klan’ın (KKK) eski lideri David Duke ise, başkanlık seçimleri için Trump’a destek verdiğini açıklamıştı.

Çıplak first lady

- ABD’nin yurtdışında doğan ilk first lady’si olarak kayıtlara geçen Sloven kökenli Melania Trump, milyarder işadamıyla evlenmeden önce profesyonel modellik yapıyordu. New York Post gazetesi, geçtiğimiz aylarda Melania’nın ABD’ye geldiği dönemde verdiği çıplak pozları sayfalarına taşımıştı.

Haberin Devamı