Gazete Vatan Logo

Charlie’nin hayatı temyizde

İngiltere’de Yüksek Mahkeme’nin kararıyla yaşam destek ünitesinden çekilerek ölmesine karar verilen 8 aylık Charlie adlı bebeğin ailesi, temyiz mahkemesine başvuracaklarını açıkladı.

Charlie’nin hayatı temyizde

Nadir görülen bir genetik hastalığı nedeniyle İngiltere’de yaşam destek ünitesine bağlı olarak yaşayan 8 aylık Charlie bebeğin, mahkeme kararıyla geçtiğimiz gün fişinin çekilmesine karar verilmişti. Dünyada 16 kişide teşhis edilmiş olan ‘mitokondrial tükenme’ hastası olan bebeğin ailesi, mahkeme kararına itiraz edeceklerini açıklayarak, “Pes etmeyeceğiz. Bebeğimizin nefesinin son saniyesine kadar mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu. 3 hafta içerisinde temyiz mahkemesine başvurma hakları olan acılı aile, “Charlie’yi kurtarmak için savaşacağız” ifadelerini kullandı.

Hakime yalvarmışlardı

Charlie’nin annesi Connie Yates (31) ve baba Chris Gard (32) ise başlattıkları kampanya ile 1 milyon sterlin (4.5 milyon TL) toplayıp oğullarının ABD’de tedavi ettirilmesi için büyük mücadele başlatmıştı. Uzun süre yargıç karşısında ağlayan ve bebeklerinin hayatta kalması için yalvaran aile, Charlie’ye bir şans daha verilmesini istemişti.