Gazete Vatan Logo

Bir ay önce infaz etmişler

Bir ay önce infaz etmişler

ABD’li ve İngiliz istihbarat uzmanları, IŞİD’in her ne kadar görüntüleri önceki gün yayınlasa da Ürdünlü pilot Kesasibe’yi ocak ayı başlarında infaz ettiğini düşünüyor. İngiliz kaynaklarının ele geçirdiği istihbarata göre militanlar Kesasibe’yi 3-8 Ocak tarihleri arasında bir gün infaz etti. Yerel kaynaklar da, Rakka kentinde infaza katılan IŞİD militanlarının kutlama yaptıklarını söyledi. Aynı kaynaklar, infazın görüntülerinin Rakka’da kurulan dev ekranlardan halka gün boyunca izlettirildiğini de belirtti. Öte yandan uydu görüntüleri üzerinden infazın gerçekleştirildiği yerin de belirlendiği söyleniyor.

Fetva yayınladılar

IŞİD militanları, Kesasibe’nin canlı canlı yakılmasının İslam aleminde tepkiye yol açacağını biliyordu. Bu nedenle militanlar, infaz görüntülerinin yayınlanmasından yaklaşık 10 dakika sonra, sosyal medya hseaplarından Kesasibe’nin öldürülmesini haklı gösteren fetvalar ve açıklamalar yayınladı. İslam alemim önde gelen dini otoritelerinden El Ezher Camisi’nin Büyük Şeyhi Ahmed el Tayip, Ürdünlü pilotu öldüren IŞİD militanlarının katledilmelerinin vacib olduğunu duyurdu.

Haberin Devamı

Profesyonel çalışma
Kesasibe’nin infaz videosunun da diğerleri gibi profesyonellerce hazırlandığı anlaşılıyor. 22 dakikalık videoda kamera açıları ve ses efektleri deneyimli yapımcıların elinden geçtiğini gösteriyor.
Pilotların ismi IŞİD’in elinde
Kesasibe’nin infaz edilmeden önce, işkence altında koalisyon güçlerinin düzenlediği hava saldırılarına katılan diğer savaş pilotlarının kimlik bilgilerini militanlara verdiği belirtildi. IŞİD öldürülen her pilot için 20 bin dolar vereceğini duyurdu.
Hacca gitmişti
Yakın zamanda evlenen 26 yaşındaki Ürdünlü pilot Muaz Safi el Kesasibe’nin hacda çektirdiği fotoğrafı sosyal medya sitelerinde yayınlandı.