Gazete Vatan Logo

Avustralya’dan Anzak günü uyarısı

Avustralya, Anzak Günü’nde Türkiye’de yapılacak anma etkinliklerine katılmak isteyen vatandaşlarına, terör saldırısı istihbaratı bulunduğunu belirterek seyahat uyarısı yaptı

Avustralya’dan Anzak günü uyarısı

Avustralyalı yetkililer, her yıl 25 Nisan’da Gelibolu’da düzenlenen Anzak Anma Günü’nü hedef alan bir terör saldırısı istihbaratı ele geçirdiklerini açıkladı. Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop, Türk yetkililerin durumdan haberdar olduğunu ve yapılacak etkinlikler için yüksek düzeyde güvenlik önlemi alınacağını duyurdu.

Avustralya’nın Gazi İşleri Bakanı Dan Tehan gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl 500’den fazla Avustralyalı ve Yeni Zelandalının Anzak Günü’ne katılmak üzere Gelibolu’ya gitmek için kayıt yaptırdığını belirtti. Avustralya ve Yeni Zelandalıların 1915’te Gelibolu’daki ilk büyük çarpışmalarının yaşandığı 25 Nisan’daki Anzak Günü’ne her yıl yüzlerce Avustralyalı ve Yeni Zelandalı geliyor.

Bakan Bishop, e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, ‘Avustralya hükümetinin teröristlerin Gelibolu Yarımadası’nda Anzak Günü anma törenlerini hedef alabileceğine dair istihbarat aldığını’ ifade etti. Türkiye’ye seyahat etmek isteyen vatandaşlarını uyaran Avustralya, ziyaretçilerin son derecede dikkatli olmasını isterken, Ankara ve İstanbul’u ziyaret etme planlarının yeniden gözden geçirilmesi tavsiyesini değiştirmedi.

Haberin Devamı

Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Murry McCully de vatandaşlarını Ankara ve İstanbul’a seyahat etmekten kaçınmaları, Gelibolu’da ve Türkiye’nin diğer bölgelerinde dikkatli olmaları konusunda uyardı.