Gazete Vatan Logo

‘Aslan katili asılsın’

Afrika’nın en ünlü aslanını Cecil’i okla vurarak öldüren ABD’li diş hekimi Walter James Palmer’a tepkiler çığ gibi büyüyor. PETA, “Hayvan düşmanı tercihen asılmalıdır” açıklaması yaptı.

‘Aslan katili asılsın’

Geçtiğimiz günlerde Afrika’nın en ünlü aslanı Cecil’i okla vurarak öldüren ABD’li diş hekimi Walter James Palmer’a tepkiler çığ gibi büyüyor. Hayvanlara Etik Muamele İçin Mücadele Edenler (PETA) adlı hayvan hakları örgütü, Palmer’ın ülkesine iade edildikten sonra yargılanmasını ve sonucunda da asılmasını talep ediyor. Twitter hesabından açıklama yapan PETA, “Eğer Palmer aslanın öldürülmesi için kendisine yardım eden kişilere 50 bin dolar rüşvet ödediyse ‘tercihen’ asılmalıdır” notunu geçti.

15 yıl hapis

55 yaşındaki Palmer’ın, Zimbabve’nin simge aslanı Cecil’in dikkatini çekerek park sınırlarından dışarı çıkmasını sağladığı ve bu sayede ‘yasal’ olarak aslanı öldürmeyi amaçladığı iddia ediliyor.

Hwange Ulusal Parkı’nda yaşayan ve insanlara gösterdiği yakınlıkla tanınan 13 yaşındaki Cecil’in, 1 Temmuz’da öldürüldükten sonra başı kesilip, derisi yüzülmüştü. 50 bin dolar para cezası ödeyecek olan Palmer ise yaptığı açıklamada aslanın bu kadar ünlü olduğunu ve koruma altında olduğunu bilmediğini söyleyerek kendini savundu. Cecil’i öldürenler suçlu bulundukları takdirde 15 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak.

Haberin Devamı

‘Korkak ve katilsin’

Cecil’i vahşice öldüren kişinin ortaya çıkmasının ardından Palmer’ın en ağır şekilde cezalandırılması talebiyle başlatılan imza kampanyasına saatler içinde 250 bin imza atıldı. Palmer’ın Minneapolis kentindeki muayenehanesi önünde protesto gösterisi düzenleyen hayvan hakları savunucuları sloganlar atarak, ellerinde ‘korkak ve katilsin’ dövizleri taşıdı. Yerel basına konuşan bir kadın protestocu ise, Palmer’ın hastalarının kendilerine yeni bir dişçi bulmaları gerektiğini söyleyerek, “Bu kentte birçok dişçi var, ve iyi kalpli insanlar” ifadesini kullandı.