Gazete Vatan Logo

12 yaşındaki kızı kaçırdı, ailesi ile ilişki yaşadı! 'Uzaylı' yalanıyla kabus yıllar sürdü

38 yaşındaki Robert Berchtold, 12 yaşındaki Jan Broberg'i saplantı haline getirdi. Jan'ın annesi ve babasıyla da ilişki yaşadı. Kızı kaçırıp bayılttı. Uyandıktan sonra kasetçalardaki kayıttan çıkan o ses, 12 yaşındaki kız için yıllarca yaşanacak bir kabusun başlangıcıydı. Ses ona 'Görevin 16 yaşına kadar Robert'tan bir çocuk sahibi olmak' diyordu. Kızın beynini yıkayan adamın yaptıkları kan dondurdu...

12 yaşındaki kızı kaçırdı, ailesi ile ilişki yaşadı! 'Uzaylı' yalanıyla kabus yıllar sürdü

Derleyen: Özge Seren Doğu / ozge.dogu@gazetevatan.com

Tüm kabus iki ailenin tanışıp arkadaş olmasıyla başladı. ABD’nin Idaho eyaletinde yaşayan Broberg'ler mutlu bir aileydi. Bob Broberg bir çiçekçiydi. Karısı Mary Ann de kilise korosunun bir üyesiydi. 

Robert Berchtold da Mormon Kilisesi’nin aktif üyesiydi. Herkesle arası çok iyiydi. Broberg ailesiyle de bu kilisede tanışmışlardı.

İki ailenin de çok sayıda ortak noktası vardı. İki ailenin de 5 çocuğu vardı. Robert da, Bob da iş adamıydı. Bu nedenle kaynaşmaları çok da zor olmadı. Kısa bir süre sonra çok yakın arkadaş oldular.

ARKADAŞININ 12 YAŞINDAKİ KIZINA TAKINTILI HALE GELDİ

38 yaşındaki Robert, Bob’un 10 yaşındaki kızı Jan Broberg'ü gördüğünde her şey bir anda değişmişti. Robert onu anında saplantı haline getirmişti. Küçük kıza ‘Dolly’ lakabını takmıştı.

Jan Broberg, Robert Berchtold

İKİSİYLE DE İLİŞKİ YAŞADI

Robert, Jan’e yakın olmak için elinden gelen her şeyi yapmaya başladı. Jan’in Annesi Mary Ann’i baştan çıkardı ve ilişki yaşadı. O da yetmezmiş gibi Bob’la da ilişki yaşadı. Robert’ın elinde artık büyük şantaj malzemeleri vardı. 2 yıl bu şekilde geçti.

Haberin Devamı

KÜÇÜK KIZ ALERJİ HAPI DİYE İÇTİ AMA…

Tarihler 17 Ekim 1974’ü gösterdiğinde Robert, Bob’un kızı Jan ile birlikte at sürmek için şehir dışına çıkacaktı. Robert, araçta Jan’e bunu yutmalısın diyerek alerji hapı dediği ilaçtan verdi. Jan gözlerini açtığında bir karavanın içerisindeydi. Elleri ve kolları bağlıydı. Saatler sonra kendine geldi. İpler de çözülmüştü. Yanında bir kasetçalar vardı.

‘GÖREVİN 16 YAŞINA KADAR ONDAN ÇOCUK YAPMAK’

Kayıttaki ses ona bunları söylemişti:

Merhaba Jan. Annen biyolojik annen, babansa başka bir gezegenden geliyor. O bir uzaylı. Sana bir görev vereceğiz. Eğer bu görevi yapmazsan kardeşin Karen kör olacak baban ölecek. Görevi de diğer kardeşin Susan devralacak. Şimdi kalk ve karavandaki küçük koltuğa yürü. Orada seni partnerin karşılayacak. Görevinse 16 yaşına kadar ondan bir çocuk sahibi olmak.

DEFALARCA TECAVÜZ ETTİ

Jan uzaylı olduğunu düşündüğü bu sesin söylediği her şeye inanıyordu. Broberg'ler, Robert Berchtold'un karısı Gail'i üzebileceği korkusuyla, Jan'ın kaçırıldığını günlerce bildirmedi. Robert bu süreçte Jan’a defalarca tecavüz etti. 1 ay geçti, Robert kardeşini aradı ve ona Jan’in annesini arayıp Meksika’da evlendiklerini, izinleri olursa ABD’de de evlenmek istediklerini söylemesini istediğini iletti.

Haberin Devamı

Bob Broberg ve eşi Mary Ann

OTELDE BULUNDULAR

Anne Mary bu isteği reddetti. Robert’ın kardeşi FBI ile iletişime geçti ve Robert’ın yerinin tespit edilmesini sağladı. Robert ve Jan Meksika’daki bir otelde bulundu.

‘UZAYLILAR BENİMLE KONUŞTU’

Robert karakolda rüşvet vererek, Jan’le bir görüşme ayarladı ve ona bunları söyledi:

Ailene seni tatile götürdüğümü söyle, onlara haber veremediğimi anlat. Uzaylılar benimle konuştu ve şunları söyledi: Asla yaşadıklarınızdan bahsetmesin. Görevlerden ve uzaylılardan bahsetmesin. Eğer bahsederse sonuçları ağır olur.

‘SENİNLE İLİŞKİMİZİ ANLATIRIM’

Jan kimseye hiçbir şey söylemedi ve ailesiyle evine döndü. Robert mahkemeye çıkarıldı, cezaevine gönderildi. Bir gün kapı çaldı ve Robert’ın eşi Gail geldi. Bob’la özel olarak görüşmek istediğini söyledi ve mutfağa geçtiler.

Gail, Bob’a hapisteki eşinin mesajını getirmişti:

‘Eğer hakkımdaki suçlamalarınızı geri çekmezseniz, seninle ilişkimizi anlatırım’

GECE ODASINA GİRDİ VE…

Bob ve Mary tehdit karşısında şikayetlerini geri çekti. Robert serbest kaldı. Bir gece Jan’in odasına gidip göreve devam etmeleri gerektiğini söyledi. Küçük kızın beynini yıkamıştı.

BAŞKA BİR İSİMLE KAYDOLMUŞ

Birkaç hafta sonra Jan not bırakıp evden ayrıldı. 3 ay kimse onun nerede olduğunu bulamadı. Bir süre sonra Jan’in başka bir isimle California’daki bir Katolik kız okuluna kaydolduğu ortaya çıktı. Robert Berchtold, okul müdürüne CIA ajanı olduğunu söylemiş, Jan’i de kızı olarak tanıtmıştı. Robert, önce hapse sonra bir akıl hastanesine gönderildi. 6 ay kaldı ve hastaneden çıktı.

Haberin Devamı

28 YIL SONRA ÇIKAN KİTAP, YENİ TEHDİT...

Jan 16 yaşına girdiğinde görevi tamamlayamadığı için kardeşinin kör olacağını babasının da öleceğini düşünüp korkuyordu. Ancak bunlar gerçekleşmeyince algısı da yavaş yavaş değişmeye başladı.

28 yıl sonra Jan'ın annesi tüm yaşananları anlatan bir kitap çıkardı. Robert, Jan'e ulaşıp tehdit edince Jan, uzaklaştırma kararı çıkardı ve yıllar sonra mahkemede karşı karşıya geldiler.

Jan Broberg

ROBERT İNTİHAR ETTİ

Robert suçlu bulundu. Ancak cezaevine girmektense öleceğini söylemişti ve bunu da yaptı. Robert, 11 Kasım 2005 yılında aşırı dozda ilaç alarak intihar etti.

Jan Broberg de ünlü bir oyuncu oldu. 50'yi aşkın filmde rol aldı.

Broberg Ailesi

BELGESELİ ÇEKİLDİ

Bu hikaye 2017 yılında 'Abducted In Plain Sight' adıyla dijital bir platformda belgesel olarak da yayınlandı. Ailenin travmatik hikayesi, olayın en başından Berchtold'un 30 yıl sonra intihar ettiği güne kadar belgeselde yer alıyor. Ayrıca bu yıl 'A Friend of the Family' adında bir TV mini dizisi de çekildi.

Haberin Devamı

Jan Broberg ve annesi Mary Ann