Gazete Vatan Logo

Dünya liderlerinin kırmızı bölge şifreleri

Antalya’da bugün başlayan ve iki gün sürecek G-20 zirvesi için bölgeye ‘lider’ yağdı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Belek’te liderlerin kalacakları otellerin geceliği 2 ile 30 bin TL arasında değişiyor. Suudi Arabistan Kralı Salman'ın gösterişli Antalya günleri ise çok konuşuluyor.

Dünya liderlerinin kırmızı bölge şifreleri

Antalya’nın lüks turizm noktası Belek, bugün itibarıyla dünyanın en iyi korunan noktasına dönüştü. Türkiye’nin dönem başkanı olduğu G-20 zirvesi kapsamında ABD Başkanı Obama’dan Almanya Başbakanı Merkel’e, dünya liderlerini ağırlayan bölgenin ultra lüks otelleri ‘first class’ konuklar için hizmet vermeye başladı. Akredite olmayan hiç kimsenin giremediği Belek’e dünya ekonomisine yön veren ülkelerin liderleri çıkarma yaptı. Zirve toplantıları, beş yıldızlı Regnum Carya Resort Hotel’de yapılıyor. Herhangi bir soruna karşı, başka bir otel de tüm toplantılara ev sahipliği yapabilecek şekilde yedekte tutuluyor. Liderler ‘First class’ konuk muamelesi görüyor ve otellerin ultra lüks kral daireleri ile gecelik konaklama bedeli binlerce doları bulan VIP villalarında kalıyor. Gecelik konaklama bedeli 2 bin-30 bin dolar arasında değişen bu villa ve süitlerde konuklara özel fiyatlar uygulanıyor.

Güvenlik ön planda

Dışişleri Bakanlığı’nın yaptığı düzenlemelere göre liderler 25 otelde konaklıyor. ‘Kırmızı bölge’ ilan edilen Belek’in beş bölgesinden üçü ‘güvenli bölge’ olarak belirlendi. G-20 kongre ve konaklamaları sadece bu üç bölgede; Üçkum, Taşlıburun ve İskele’de yapılıyor. Gloria, Rixos gibi lüks otellerin içinde olduğu İleribaşı ve Acısu mevkileri ise, G-20’nin alt segment toplantı ve konaklamaları için devrede olacak.

Haberin Devamı

12 bin polis koruyor

Belek'in 'Kırmızı bölge' ilan edilen beş bölgesinin üçü 'güvenli bölge' oldu. 11 bini polis, kalanı da jandarmadan oluşan 12 bin güvenlik personeli görevli. Bölgeden uçak geçişine izin verilmiyor. Havalimanından toplantının yapılacağı oteller bölgesine kadar MOBESE sistemi kuruldu. 350'nin üzerindeki kamerayla plaka ve yüz tanıma sistemleriyle güvenlik önlemleri elektronik sistemler yardımıyla denetleniyor.

Obama'nın villasını hava savunma sistemleri koruyor

ABD Başkanı Barack Obama Antalya’ya başkanlık uçağı ’Air Force One’ ile havalimanına bugün gelecek ve helikopterle Belek’teki oteline geçecek. Obama için zirvenin merkez oteli Regnum Carya’da kurşun geçirmez camları olan lüks bir villa inşa edildi. Deniz kenarındaki bu villanın çevresi de karşı hava savunma sistemleriyle donatıldı. Ancak Obama’nın bu villa yerine Antalya Körfezi’ne demirleyecek ABD donanmasına ait bir savaş gemisinde kalması daha yüksek bir ihtimal. Başkan Obama savaş gemisinde kalmayı tercih etmesi durumunda Antalya Körfezi’ndeki gemiyle otel arasındaki ulaşımı helikopterle sağlayacak. Obama’nın yarın zirve bitiminde Antalya’dan ayrılması bekleniyor. Başkan Obama’nın ekipleri ise Calista Otel’de konaklayacak. Obama özel aşçısı ve mutfak ekibini de Antalya'ya getirdi. Obama üç katlı ve bahçesiyle birlikte toplam 3 bin 500 metrekare alana yayılan Crown Villa’da, özel butler, özel aşçı, servis elemanı, temizlik elemanı bulunuyor. Playstation odasının da bulunduğu villa kurşun geçirmez camlar ve özel bir kamera sistemi ile korunuyor. Etrafı yüksek duvarlarla çevrili villa, konaklayan kişinin güvenliğini en üst seviyede tutuyor.

Haberin Devamı



7 tonluk zırhlı limuziniyle geldi

Haberin Devamı

Obama'nın Antalya'da bineceği 7 ton ağırlığındaki zırhlı araçı C-17 Globemaster kargo uçağı taşınıyor. Obama'nın konvoyu 45 araçtan oluşuyor.

Putin 630 metrekarelik villada kalıyor

Rusya Devlet Başkanı Putin, Maxx Royal geceliği 424 euro. Putin'in kalacağı otelin asansörleri filmle kaplandı, kalacağı odanın camları kurşun geçirmeyen camlarla değiştirildi. Odasındaki hareketli mobilyalar kaldırıldı ya da sabitlendi. Putin aşçısını ve yemek kontrol ekibini de beraberinde getirdi. Rusya Devlet Başkanı, golf sahasındaki ağaçlarla yarı izole edilmiş iki katlı presidential villada kalacak. 630 metrekarelik villada dört yatak odası, oturma odası, iki jakuzili duşlu banyosu, sauna ve Türk hamamı bulunuyor.

Suudi Kralı 465 Mercedes ile Belek’te

Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdülaziz, G-20 Liderler Zirvesi'ne katılmak için beraberindeki 1000 kişilik heyetle Antalya'ya geldi. Kral için 546 saray odası hazırlanan otelde, futbol sahası büyüklüğünde SPA merkezi hizmet veriyor. Bir hafta önce Kral Salman ve Prens Telal'a ait özel eşyalar, çarşafından bardağına kadar özel uçakla Antalya'ya getirilmiş ve 16 kamyonla otele nakledilmişti. Kral Salman ve koruma heyeti için zırhlı 65 özel Mercedes de getirtilmişti. Yaklaşık bin kişilik Suudi Arabistan heyetinin kullanımı için ise 400 Mercedes daha kiralandı. Royal süit, farklı büyüklükteki iki terası hariç, 600 metrekare büyüklüğünde. lüks bir banyosu bulunan yatak odası, dağ manzaralı teras, sinema salonu, SPA, şömineli sauna, 115 metrekarelik jakuzili havuz ve piyano var.

Haberin Devamı

Mardan Palace'ın 546 odasını kapattılar

Mardan Palace'ın geceliği 800 - 15 bin Euro arasında değişen 546 saray odasında kalıyor. Suudi Kral ise geceliği 15 bin euro’luk altın kaplama eşyalarla döşenmiş Royal Suit Villa’da konaklıyor.

Merkel Selçuklu suitinde konaklıyor

Alman Şansölyesi Merkel beraberindeki 150 kişilik heyetle Kempinski The Dome'da kalıyor. Otelin gecelik konaklaması 141 euro. Kempinski’nin 18 özel villasında butik otel hizmeti veriliyor. Villanın armatürleri altın kaplama. 200 metrekarelik Selçuklu süitinde kalan Merkel’in kullanımı için villada geniş çalışma salonu da var.



Ortalama oteller 90 ile 424 euro

Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkam Xi Jinping: Sueno Otel geceliği 322 euro

Japonya Başbakanı Shinzo Abe ve Avustralya Başbakanı Tony Abbott: Titanic Deluxe Belek geceliği 385 euro

Güney Kore Cumhurbaşkanı Park Geun-hye: Cornelia Diamond geceliği 220 euro

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande: Belis De Luxe geceliği 118 euro

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy: Belis De Luxe geceliği 118 euro

Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto: Belis De Luxe geceliği 118 euro

Hindistan Başbakanı Narendra Modi: Spice Otel geceliği 322 euro

İtalya Başbakanı Matteo: Renzo Spice Otel geceliği 322 euro

Güney Afrika Cumhurbaşkanı Zuma: Sirene gecesi 270 euro

Brezilya C.başkanı Rousseff: Maxx Royal gecesi 424 euro

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Maxx Royal gecesi 424 euro

Kanada Başbakanı Harper: Ela Quality gecesi 190 euro

Malezya Başbakanı Kajİ Razak: Susesi Otel gecesi 90 euro

Arjantin Cumhurbaşkanı Cristina Fernandez de Kirchner: Susesi Otel geceliği 90 euro

Endonezya Başkanı Joko Widodo: IC Otel gecesi 121 euro

Ev sahibi Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Türk heyeti: Regnum Carya, Zeynep Golf Resort’ta kalacak.

Sağlık ordusu görevde

3 hava ambulansı Antalya Havalimanında hazır bekliyor, 8 motosikletli ambulansa ek olarak 68 kara ambulansı da görev yapıyor.

Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin bir araya geldiği G20'de, ABD, Japonya, Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya, Kanada, Türkiye, Arjantin, Avustralya, Brezilya, Çin, Endonezya, Hindistan, Rusya, Meksika, Güney Kore, Güney Afrika, Suudi Arabistan ve kurum olarak da Avrupa Birliği yer alıyor.