Gazete Vatan Logo

Dünya basını böyle gördü

İngiliz medyası terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) elinde halen İngiliz rehinelerin de bulunması sebebiyle Türkiye'nin kendi vatandaşlarını bölgeden kurtararak Türkiye'ye getirmesine büyük ilgi gösterdi.

"Irak Şam İslam Devleti'nin Irak'ta rehin tuttuğu 49 Türk serbest bırakıldı" başlığını kullanan İngiliz yayın kuruluşu BBC, "IŞİD tarafından daha önce Kuzey Irak'ta Musul kentindeki Türk Konsolosluğu'ndan rehin alınan onlarca kişi serbest bırakıldılar. Şu an Türkiye'deler" haberiyle duyurdu.

BBC haberinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Türk vatandaşlarının "detaylı ve gizli" bir operasyonla kurtarıldığını belirttiğine yer verdi.

SkyNews ise "Serbest bırakılan rehineler Türkiye'ye döndü" başlığını kullanarak, "Türkiye Başbakanı 'gece gizli bir şekilde yürütülen operasyondan' sonra serbest bırakılan rehineleri kucakladı" ifadesine yer verdi.

Başbakan Davutoğlu'nun kucağında "Ela" bebekle fotoğrafını yayınlayan SkyNews, Davutoğlu'nun "ülkenin bütün istihbarat servislerini içeren önceden planlanmış bir operasyon" ile rehinelerin teslim alındığını kaydetti.

IŞİD odaklı gelişmeleri yakından takip eden gazeteciler de Türkiye'nin kurtarma operasyonunu yorumladı.

SkyNews'in kıdemli muhabirleri Ian Woods Türk vatandaşlarının kurtarma operasyonu ile ilgili olarak "Bir şekilde bir anlaşma yapılmış olmalı. Çünkü bu rehineler, batılı gazeteciler ve yardım görevlileri gibi orada kendi iradeleri ile bulunmuyordu," ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Mirror gazetesi,"49 rehine Türkiye tarafından kurtarıldı" başlığı ile verdiği haberde Türk medyasının rehineler için "fidye" ödemediğini belirttiğine yer verdi.