Gazete Vatan Logo

DTP'den olaylı miting

DTP'li vekil Emine Ayna, teröristler için ’gerilla’ dedi, operasyonlarda kimyasal silah kullandığını söyledi!..

Mitingden kareler için tıklayın

Mitingde olaylar çıktı

DEMOKRATİK Toplum Partisi’nin Hakkari’de ’Yeter Artık’sloganıyla düzenlediği ve yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı mitingin ardından bir grup güvenlik güçlerine taşlarla saldırdı. Polisler grubu dağıtmak için havaya ateş açarak, biber gazı kullandı.

Polise taş atıldı

Miting kentin Merzran Mahallesi’ndeki toprak sahadaki miting saat 11.00’de başladı. Alanda toplanan yaklaşık 4 bin kişi, halaylar çekerken PKK ve teröristbaşı Abdullah Öcalan lehine pankartlar açıldı, sloganlar atıldı. Mitingde konuşan DTP Genel Başkan Yardımcısı ve Mardin Milletvekili Emine Ayna, PKK’lı teröristler için ’gerilla’ifadesini kullandı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin operasyonlarda kimyasal silah kullandığını iddia eden Emine Ayna, bölgede silahların susmasını istemeyenler olduğunu ve bunların ’savaş rantı’elde ettiklerini ileri sürdü. Ve “DTP’yi kapatanlar, bu partiyi HADEP, HEP, DEP ve DEHAP ile karıştırmasın. DTP bir halk projesidir. Sonuna kadar savunacağız” dedi.

Konuşmalardan sonra mitinge gelenler dağılırken bazı gruplar bir anda polise taş yağdırmaya başladı. Polisin de bu grupları dağıtmak için müdahale etmesiyle ortalık bir anda savaş alanına döndü. Polis göstericileri dağıtmak için havaya uyarı ateşi açtı ve bibergazı kullandı. Gazdan göstericilerin yanı sıra DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna ile bazı kadın polisler de etkilendi. Ayna’ya Devlet Hastanesi’nde müdahale edildi. Ayna, tedavisinden sona hastaneden ayrıldı. Olaylarla ilgili 6 kişi gözaltına alındı.

DTP’Yİ KARIŞTIRMAYIN

Emine Ayna, bir halk projesi olduğunu ileri sürdüğü DTP’nin HADEP, DEP ve DEHAP’tan farklı olduğunu söyledi. Mitingde Türkçe ve Kürtçe konuşan Hamit Geylani ise ”Eğer DTP kapatılırsa sizi nereye kapatacaklar” dedi.

Haberin Devamı