Gazete Vatan Logo

DSP 24. yıldönümünü kutladı

ANKARA - DSP’nin 24. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Ankara’da kutlama töreni düzenlendi. Törende, partili gençlerin hazırladığı ve DSP’nin kuruluşu ile çalışmalarının anlatıldığı sinevizyon gösterisi de sunuldu.

Sinevizyon gösterisinin ardından partililere seslenen DSP Genel Başkanı Masum Türker, DSP’nin bugün 24 yaşında olduğunu anımsatarak, “DSP artık reşit, ergin, söz sahibi bir kişiliktir” diye konuştu. Türker, KKTC’nin kuruluş yıl dönümü olan 15 Kasım’a dikkati çekmek için DSP’nin 14 Kasım’da kurulduğunu anlatarak, bugün hem partilerinin hem de KKTC’nin kuruluş yıldönümü kutladıklarını dile getirdi.

Türker, törende yaptığı konuşmada Ergenekon operasyonuyla ilgili de ilginç bir yorum yaparak, “Gerçekten Türkiye’nin demokrasisine kasteden bir Ergenekon varsa, bunun en büyük mağduru DSP’dir” dedi.

“Ergenekon olmasaydı 3 Kasım günü yaşanır mıydı?” diye soran Türker, “Bağımsız yargı, telekulak aracıyla hükümetin denetimine giriyor. Bu hadise bizim özgürlüğümüzü kısıtlayarak dikta rejimine gitmektir” diye konuştu. Hükümetin demokratik açılım çalışmalarını da eleştiren Türker, terörü çözmek için demokratik açılım yapılmasının yanlış olduğunu söyledi.

Haberin Devamı