Gazete Vatan Logo

Donald Trump alay konusu oldu! 6 dakika boyunca...

ABD Başkanlık koltuğuna oturduktan sonraki ilk "Birliğin Duruşması" konuşmasını gerçekleştiren Donald Trump'ın konuşma sırasında 6 dakika boyunca kendini alkışladığı ortaya çıktı.

Donald Trump alay konusu oldu! 6 dakika boyunca...

ABD Başkanı Donald Trump yine alay konusu... Bu kez sosyal medya Trump'ın kendini 6 dakika boyunca alkışlamasına takıldı.

Beyaz Saray’daki bir yıllık görevinin ardından ilk "Birliğin Durumu" konuşmasını yapan ABD Başkanı'nın söylediklerinden çok alkış olayı dünyanın gündemine girdi.

Trump, konuşmanın dış politika ve güvenlikle ilgili bölümünde Rusya ve Çin'den "ABD'nin çıkarlarına, ekonomisine ve değerlerine meydan okuyan rakipler" diye bahsetmişti.

"Dünya genelinde serseri rejimler, terörist gruplar ve çıkarlarımıza, ekonomimize ve değerlerimize meydan okuyan Çin ve Rusya gibi rakiplerle yüzleşiyoruz" ifadesini kullanan Trump, bu zor dönemde ABD Kongresinden Amerikan ordusuna tam destek vermesini istemişti.

"İran halkı için sessiz kalamdım"

İran'daki protestolarla ilgili de konuşan Trump, "İran halkı yozlaşmış diktatör rejimlerinin suçlarına karşı ayaklandığında sessiz kalmadım. Amerika, cesur özgürlük mücadelesinde İran halkının yanında duruyor" ifadelerini kullanmıştı.


Kuzey Kore'ye de sert mesajlar gönderen Donald Trump, Küba ve Venezuela'daki yönetimleri "sosyalist diktatörlükler" şeklinde tanımlamıştı.

Haberin Devamı