Gazete Vatan Logo

Dolarda son durum! Tarihi rekordan sonra...

Dün tarihi zirvesini yenileyen kurda bu sabah yatay seyir izleniyor.

Dolarda son durum! Tarihi rekordan sonra...

İç siyasi riskler ve TCMB baskısı ile aşağı yönlü hareketler sınırlı kalıyor. İç ve dış dinamiklerin etkisiyle 3.1140'a kadar yükseldikten sonra akşam 3.1050 seviyesinde dengelenen dolar/TL yeni güne 3.09 seviyelerinde başladı.

Yurtiçinde bugün açıklanacak önemli bir veri bulunmazken, yurtdışında ABD'de saat 15:30'da konut ruhsatları ve yeni konut inşaatları, saat 22:00'de ise Beige Book açıklanacak.

Başkanlık sistemi tartışmalarının reformları geciktireceğine dönük tedirginlik, jeopolitik riskler ve TCMB'den faiz indirim beklentilerinin baskısıyla dolar/TL dün tarihi zirvesini yenilerken, TL'de iç siyasi risklerin baskısının devam etmesi bekleniyor.

TCMB'nin Perşembe günü yapacağı PPK toplantısında ekonomistler koridorun üst bandında 25 baz puanlık indirim öngörülüyor. Ancak indirimin realize olmasının zaten oldukça kırılgan olan TL'de daha fazla değer kaybı yaratacağı belirtiliyor.

Öte yandan varlık alım programını azaltacağı yönünde haberler çıkan ancak sonrasında bunları yalanlayan Avrupa Merkez Bankası'nın yarınki toplantısı da izlenecek.

Haberin Devamı