Gazete Vatan Logo

Dolar yeniden 2,96'yı aştı

Çin'den gelen veriler sonrası Avrupa piyasalarında görülen satış eğilimi, yurt içinde de doları olumsuz etkiledi. Dolar yeniden 2,96'nın üzerine çıktı.

Dolar yeniden 2,96'yı aştı

Bugün Çin'den gelen dış ticaret verilerinin olumsuz seyri piyasalarda yeniden dalgalanmaya yol açtı. İhracatın ağustos ayından sonra eylül ayında da düşmesi avrupa piyasalarında satışlara yol açtığı gözlendi.

Piyasalarda yeniden baş gösteren olumsuz hava yurt içi piyasalarda da etkisini gösterdi. Dolar yeniden 2,96 sınırın üzerine çıkarak yükselişini 3. gününe taşıdı. Dolar/TL kuru üç gün önce 2,8892'ye kadar gerilemişti.

Dolar euro karşısında da değer kaybediyor. Euro/dolar paritesi 1,1390 seviyesine yükselerek son 4 haftanın en yüksek seviyesini gördü.

Petrol 50 doların altında

Piyasalarda yeniden başgösteren olumsuz hava petrol fiyatlarında da etkisini gösterdi ve Brent türü petrol fiyatı 50 doların altına geriledi. Petrol fiyatları sadece 3 gün önce 54,02 dolara kadar yükseliş yaşamış olduğu düşünüldüğünde, ortaya çıkan olumsuz havanın etkisi daha net anlaşılıyor.

Altın fiyatları ise düşmüyor

Geçen hafta petrol fiyatları ile birlikte sert yükseliş yaşayan altın fiyatı ise bu sefer değer kaybetmiyor. Ons alttın fiyatı 1.162 dolar ile yeniden yükseliş işaretleri veriyor.

Haberin Devamı

Altın fiyatının sadece 8 gün önce 1.104 dolar seviyesinde olduğunu da hatırlatmak gerekir.