Gazete Vatan Logo

Doğuş ve Bilgili'den dev ortaklık

Doğuş Holding, Serdar Bilgili'nin şirketi Corpera Turizm Yatırımları A.Ş'ye ortak oluyor

Doğuş Holding ile Serdar Bilgili’nin Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı Bilgili Holding yeni bir ortaklığa imza atıyor. Habertürk'ten Ufuk Korcan'ın haberine göre; Galataport’ta ortaklığa giden iki grup şimdi de Bilgili Holding’in sahibi olduğu Corpera Turizm Yatırımları A.Ş’de ortak oluyor. Doğuş Holding, Corpera Turizm Yatırımları A.Ş’de Bilgili Holding’in sahip olduğu hisselerin bir kısmını alacak.

Taraflar söz konusu ortaklık için Rekabet Kurumu'na başvurdu.

ABD İstanbul Başkonsolosluğu'nun Sarıyer'e taşınmasının ardından Beyoğlu'ndaki eski binası, 2009 yılında 51 yıllığına Corpera Turizm Yatırımları A.Ş.'ye kiralanmıştı.

Corpera, eski ABD Başkonsoluğu’nun olduğu binayı restore ederek otel olarak hizmete açacak. İtalyan mimar Giacomo Leoni tarafından işadamı Ignazzio Corpi için konut yapılan binaya, Palazzo Corpi adı verilmişti. ABD, 1907'de binayı satın alarak büyükelçilik yaptı. 1937'de büyükelçilik Ankara'ya taşınınca bina başkonsolosluğa dönüştürülmüştü.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN GALATAPORT ÇIKIŞI İLK ORTAKLIK DEĞİL

Haberin Devamı

Eski Beşiktaş Başkanı Serdar Bilgili ile Doğuş Holding’in bu ilk ortaklığı değil. 2013 yılı Mayıs ayında Galataport olarak bilinen Salıpazarı Limanı ihalesini 702 milyon dolara Doğuş Holding kazanmıştı. Doğuş, 2014 yılının başında projeyi geliştirmek için Serdar Bilgili’nin şirketi BLG Gayrimenkul Yatırımları ile yeni bir ortak girişim kurmuştu. Şirkette Doğuş Holding’in yüzde 81, Bilgili’nin ise yüzde 19 payı bulunuyor.


Doğuş Grubu’nun patronu Ferit Şahenk, Serdar Bilgili’nin 29 yıllığına kiraladığı Fatih Ormanlarına da ortak olmuştu.