Gazete Vatan Logo

Doğanın dengesindeki özü geri isteyen sergi “Serpent”

İş dünyasının kalbinin attığı Maslak’da Windowist Tower bünyesinde bulunan Artnext İstanbul, özellikle genç sanatçılara verdiği destek ile dikkat çekiyor. Bugüne kadar 19 sergiye ev sahipliği yapan Artnext İstanbul, 5 Mayıs tarihinde ikinci kişisel sergisini gerçekleştirecek olan Baysan Yüksel’in eserleriyle kapılarını 20’nci kez sanatseverlere açacak. Bu yılki Mamut Art Project 2015’e de katılan Baysan Yüksel’in Serpent isimli sergisi Maslak Windowist Tower’da bulunan Artnext İstanbul’da 6 Haziran tarihine kadar görülebilecek.

2012 yılından beri faaliyet gösteren Artnext İstanbul, güncel sanatı izleyici ile buluşturmayı amaçlayan ve plastik sanatlara destek vermek adına yola çıkmış bir çağdaş sanat alanı. Bulunduğu Maslak bölgesinde sanata olan ilgiyi artırmak ve bölge sakinlerini sanatla kaynaştırmak misyonunu taşıyan Artnext sanat galerisi, yerleşik sanatçılarla olduğu kadar ağırlıklı olarak genç, yetenekli ve yapıtları ile umut vaat eden sanatçıların da projelerini gerçekleştirmeleri için destek veriyor. Baysan Yüksel’in “Serpent” sergisi de Artnext İstanbul’da büyük ses getirecek sergilerinden biri olacak. Sanatçının görünenin ışığında görünmeyeni; algılanın ardında saklı duran algılanamayanı aralayacak bir kapı olarak seçilen yılan sembolü üzerinden çözümlenebilecek “Serpent” sergisi hemen her kültüre küçük dokunuşlar da bulunuyor.

Haberin Devamı

Yılan sembolünün, pozitif, negatif temsilleri ve anlamlar içeren dualitesini tuvale aktaran Yüksel, yılan sembolünün zorlu geçiş dönemini anlamlandıracak, kadim çağlardan hikâyeler anlatacak ve döngüsel zamanı tekrar hatırlatacak geniş kapsamlı bir sembol olarak görüyor. Sadece insanların değil, yaşayan tüm canlılar zorlu, buhranlı, sancılı, kaygılı, çelişkili, sorgulayan ve bunun sonucunda doğanın dengesindeki özü geri isteyen bir geçiş döneminde olduğunu vurgulayan sanatçı “Bu, birlikte hissettiğimiz ve deneyimlediğimiz bir dönem; hem de son derece öznel olarak algıladığımız bir geçiş. Görünenin ışığında görünmeyeni; algılanın ardında saklı duran algılanamayanı aralayacak bir kapı olarak seçiyorum” diyor.

Haberin Devamı