Gazete Vatan Logo

Divan ilk rezidansı Güneşli’de işletecek

Koç, Divan ile rezidans işletmeciliğine adım atıyor

Koç Grubu şirketlerinden Divan, otelcilik ve hizmet sektörlerindeki faaliyetlerini ‘rezidans işletmeciliği ile büyütüyor. Grup, Güneşli’deki G Plus projesindeki 140 odalı 4 yıldızlı otel ile 282 rezidansı işletmek için yatırımcı Mar Yapı ile el sıkıştı. Türkiye’de ‘hizmet alan küçük ev’ trendinin artması nedeniyle rezidans işletmeciliğini cazip bulduklarını söyleyen Divan Grubu İş Geliştirme Müdür Yardımcısı Dr. Faik Öztunç, “Her yıl 2 karma proje ile anlaşmayı planlıyoruz. Şişli-Taksim hattı ve Kartal çevresi cazip. Ankara ve Gaziantep’ten de talep alıyoruz” dedi.

Koç Grubu, 60 yıldır otelciliğin yanı sıra hizmet sektöründe restoran, fırın, pastane ve catering alanlarında da faaliyet gösteren şirketi Divan ile Türkiye’de dev otel zincirlerinin birbiri ardına yöneldiği ‘rezidans işletmeciliği’ne adım atıyor. Grup, Güneşli’de hayata geçirilecek G Plus projesinin ikinci etabında yer alacak rezidans ve otelin işletmesi için projenin yatırımını ve inşaatını yürüten Mar Yapı ile anlaştı. Bu kapsamda Divan Grubu, toplam 3 kule ve 3 etaptan meydana gelen ve 254 konut, 40 mağaza ile 4 bin metrekare planlanabilir ofis alanından oluşan G Plus’ın ikinci etabındaki 140 odalı 4 yıldızlı bir otel ile 282 rezidansı işletecek.

G Plus’ın ilk etabının tamamlanmasının ardından zincir otellerden gelen teklifler üzerine ikinci etapta rezidans ve otel inşa etmeye karar verdiklerini söyleyen Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, Divan Grubu ile gerçekleştirilen işbirliği sayesinde rezidans sahiplerinin otel hizmetini ev rahatlığıyla yaşayacaklarını ifade etti. Divan Grubu CEO’su Marcos Bekhit ise, “Güneşli’de hayata geçecek olan otelimiz Türkiye’de 10’uncu, İstanbul’da ise dördüncü otelimiz olacak. Bu projenin Divan Grubu açısından önemi büyük, çünkü ilk Divan Residence’ın kapılarını Güneşli’de açacağız” diye konuştu.

Karma projeleri takipteyiz

Güneşli’nin hızla gelişen yapısı ve havaalanına yakınlığının kendilerini cezbettiğini, burada zaten 2-3 yıldır araştırma yaptıklarını belirten Divan Grubu Mali İşler ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Faik Öztunç, “Pendik yakınında Divan Asia’yı açtık. Güneşli’deki havaalanına yakın ikinci otelimiz olacak. Adını henüz planlıyoruz ancak ‘G Plus Divan Residence’ olabilir” dedi.

Türkiye’de artık kompakt, küçük ve hizmet alabilen evleri içeren karma projelerin gelişen trend olduğunu ve bu nedenle rezidans işletmeciliğine girme kararı aldıklarını belirten Öztunç, şöyle devam etti: “Artık insanlar küçük evlerde oturarak hizmet almayı talep ediyor. İçinde otel ve rezidansların olduğu karma yapılı projeler ağırlıkta. Biz de bu nedenle karma projeleri izliyoruz. Her yıl 2 karma proje ile anlaşmayı hedefliyoruz. İstanbul’da Şişli-Taksim hattı ile Kartal ve çevresi bizim için ‘potansiyel bölgeler’. Ankara ve Gaziantep’te de içinde otel ve rezidans olan karma projelerle görüşmelerimiz sürüyor.”

Starwood, Accor Grubu da istedi

G Plus’taki otel ve rezidansları işletmek için Starwood, Accor, Hilton gibi yerli-yabancı pek çok grubun Mar Yapı ile görüştüğü belirtiliyor. Mar Yapı Başkanı Münir Özkök ise, Divan Grubu CEO’su Marcos Bekhit (solda) ile yaptıkları anlaşmayla Divan Grubu’nun yarım asırlık tecrübesini projeye aktarmak amacıyla biraraya geldiklerini kaydetti.

Rezidanslar mart’ta satışa çıkarılıyor

32 bin metrekare alan üzerine inşa edilen ve mart ayının sonunda satışa çıkacak olan G Plus’ın ikinci etabında; 1+1 ve 2+1 seçeneklerinde 282 rezidans ve 40 mağaza yer alacak. Konutların fiyatlarının tahmini olarak 3 bin 500 ile 4 bin lira aralığında olması planlanırken 1. kulenin Aralık 2012’de, ikincinin Haziran 2013’te, son kulenin de 2014 sonunda teslim edilmesi planlanıyor. 950 araçlık kapalı, 120 araçlık açık otopark kapasitesi, kapalı yüzme havuzu, Fin hamamı, sauna, fitness, SPA ve farklı fonksiyonlar içeren sağlık kulüplerinin de yer aldığı G Plus, konsepti ile bölgenin en yoğun talep gören projelerinden biri olarak dikkat çekiyor. 2013 yılında tamamlanması planlanan G Plus’ın ikinci etabında rezidansın yanı sıra ünlü markaların yer alacağı bir Alışveriş Arkadı bulunacak.

2016’da toplam 20 otele ulaşacağız

İstanbul’da Pendik, Elmadağ, Mecidiyeköy; Ankara, Antalya, Bursa, Bodrum, Çorlu ve Erbil’de olmak üzere 10 adet otellerinin faaliyette olduğunu kaydeden Divan Grubu Mali İşler ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Faik Öztunç, “2011 yılı içinde Adana, Gaziantep ve Diyarbakır olmak üzere 3 yeni otel için kontrat imzaladık. Bu oteller 2014 yılında açılacak. Rezidans işletmeciliğinin de desteğiyle 2016 yılında toplam otel sayımız 20’ye ulaşacak” dedi.

Haberin Devamı