Gazete Vatan Logo
Magazin Diriliş Ertuğrul ilk bölümüyle nefes kesti -İzle

Diriliş Ertuğrul ilk bölümüyle nefes kesti -İzle

Diriliş Ertuğrul ilk bölümü ile büyük beğeni topladı. Diriliş Ertuğrul reytinglerde de zirveye yerleşti. Diriliş Ertuğrul'un ilk bölümünü kaçırınlar haberimizde bulunan linkten diziyi izleyebilirler.

İlk bölümüyle TRT1’de izleyicileriyle buluşan Diriliş Ertuğrul dizisi, izleyicilerinden tam not aldı. Diriliş “Ertuğrul” rating listesini alt üst ederken sosyal medyada da #Diriliş hashtagiyle hem dünya hem Türkiye gündeminde 1 numara oldu.

Diriliş “Ertuğrul” dizisi oyuncuları ve ekibi dün akşam TRT1’de yayınlanan ilk bölümü hep birlikte izledi. TRT1 yönetiminin de hazır bulunduğu gecede heyecan doruktaydı. İlk bölümün ardından hep beraber hatıra fotoğrafı çektiren oyuncular ve ekip aylardır yaptıkları çalışmanın karşılığını almanın sevincini yaşadı.

1.Bölüm Özet
Moğolların baskılarıyla bunalan Kayılar, yurt bulamadıkları için Selçuklulara ait yayladan göç edememişlerdir. Kış ve kıtlık obayı esir almıştır. Süleyman Şah’ın büyük oğlu Gündoğdu, toyda Halep’e gitmeyi önerir. Bu teklif kabul görür. Herkes Süleyman Şah’ın kararını beklemektedir: Halep’e gidecek elçi kim olacaktır?Alpleri ile ava giden Ertuğrul, Müslüman bir aileyi Haçlıların elinden kurtarıp obaya getirir. Kurtardığı ailenin kızı Halime, Ertuğrul’un kalbine bambaşka bir ateş düşürürken obanın bu yeni misafirleri ateşten bir çember içinde hayat mücadelesi veren Kayıları daha büyük bir tehdidin kucağına atacaktır. Bölgenin, Haçlı entrikasının kuklası olan Selçuklu komutanı Kara Toygar, Kayılardan Ertuğrul’un kurtardığı aileyi ister. Aksi halde, Kayı boyunu, ordusuyla ezmekle tehdit eder. Toyda, beyler konuyu istişare ederler. Kayı Beyi Süleyman Şah, aileyle ilgili nasıl bir karar verecektir?Gelişleriyle Kayı obasını karıştıran ailenin sakladıkları gerçek kimlikleri, Kayıları ve Ertuğrul’u sonu bilinmeyen bir maceraya sürükleyecektir. Diriliş “Ertuğrul” 1. bölümüyle 10 Aralık Çarşamba akşamı 19.55’te TRT1’de başlıyor. Oyuncular: Engin Altan Düzyatan, Kaan Taşaner, Hülya Darcan, Serdar Gökhan, Esra Bilgiç, Didem Balçın, Hakan Vanlı, Levent Öktem, Serdar Deniz, Turgut Tunçalp, Mehmet Çevik, Hande Subaşı, Burcu Kıratlı, Cengiz Coşkun, Cavit Çetin Güner, Nurettin Sönmez, Osman Soykut, Fahri Öztezcan, Gökhan Atalay, Can Kahraman, Hamit Demir, Mehmet Emin İnci, Sedat Savtak, Tolga Sala, Özlem Aydın, Arda Anarat, Burak Temiz, Gökhan Karacık, Celal Al

Haberin Devamı

Diriliş “Ertuğrul” ilk bölümüyle zirveye yerleşti

Haberin Devamı

Diriliş “Ertuğrul” yayınlanan ilk bölümüyle ratinglerde AB kategorisinde 8.42 rating ve 20.68 share ile 1. olurken totalde de 5.54 rating ve 12.96 share ile 3. oldu.

Sosyal medyada da günün en çok konuşulan konusu olan Diriliş “Ertuğrul” dizisi dün gece uzun süre dünya ve Türkiye gündeminde birinci sıradaydı. Sosyal medyada diziyle ilgili yapılan yorumlar, izleyicinin diziye tam puan verdiğini gösterdi. Somera tarafından yapılan sosyal medya ölçümlerinde de Diriliş zirvede yer aldı.

İşte Diriliş “Ertuğrul”la ilgili sosyal medyada yapılan yorumlardan bazıları:

Ahmet Tezcan @tezcanah

Budur! #Diriliş ekibini alnından öpüyorum! Allah hasetçinin şerrinden, kem söz ve nazarından saklasın. Gayretle devam, himmetler ola!

Mehmet Ali ÖNEL @desifrehaber

#diriliş ve yeniden diriliş...

TOKYOPhONLINE @tokyophonline

Haberin Devamı

Sinema filmi izliyor gibiyim. #Diriliş

Suat KILIÇ @suatkilic

Tebrikler TRT #DirilişErtuğrul Doğru proje. Basit, gündelik dizilerin işgal ettiği ekranlar belki bir nefes alır.

Okan Karacan @KaracanOkan

#Dirilis Türk ecdadına yakışır bir proje olmuş senaristlerin tüm yapım ekibinin ve Oyuncuların ellerine sağlık ..

KÜNYE

Yapım: Tekden Film

Yapımcı: Mehmet Bozdağ

Proje Tasarım: Mehmet Bozdağ

Yönetmen: Metin Günay

Senaryo: Mehmet Bozdağ, Atilla Engin

OYUNCULAR

Engin Altan Düzyatan – Ertuğrul

Kaan Taşaner – Gündoğdu

Hülya Darcan – Hayme Ana

Serdar Gökhan – Süleyman Şah

Esra Bilgiç – Halime

Didem Balçın – Selcan

Hakan Vanlı – Kurdoğlu

Levent Öktem – Üstad-ı Azam

Serdar Deniz – Titus

Turgut Tunçalp – Afşin Bey

Mehmet Çevik – Deli Demir

Hande Subaşı – Aykız

Cengiz Coşkun – Turgut Alp

Cavit Çetin Güner – Doğan Bey

Nurettin Sönmez – Bamsı Beyrek

Osman Soykut – İbn-i Arabi

Burcu Kıratlı – Gökçe

Fahri Öztezcan – İlyas Fakih

Gökhan Atalay – Şahabettin

Can Kahraman – Kara Toygar

Hamit Demir – Akçakoca

Mehmet Emin İnci – El Aziz

Haberin Devamı

Sedat Savtak – Numan

Tolgay Sala – Hamza Alp

Özlem Aydın – Elenora

Arda Anarat – Dündar

Burak Temiz – Yiğit Alp

Gökhan Karacık – Derviş

Celal Al – Rahman