Gazete Vatan Logo

Diriliş Ertuğrul 53. yeni bölüm fragmanında Noyan çıldırıyor! izle

Çarşamba akşamlarının sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul'da yeni bölüm heyecanı başladı. TRT 1 ekranlarının fenomen dizisi Diriliş Ertuğrul 53. yeni bölüm fragmanı yayınlandı. Heyecanla izlenen Diriliş Ertuğrul yeni fragmanında dikkat çeken sahneler yaşandı. İşte Diriliş Ertuğrul yeni bölüm fragmanı haberimizde.

Diriliş Ertuğrul 53. yeni bölüm fragmanında Noyan çıldırıyor! izle

Diriliş: Ertuğrul, yapımcılığını Tekden Film'in üstlendiği, senaryosunu Mehmet Bozdağ'ın yazdığı, başrollerini Engin Altan Düzyatan,Esra Bilgiç, Kaan Taşaner, Didem Balçın, Osman Soykut, Uğur Güneş, Hülya Darcan, Evrim Solmaz ve Mehmet Çevik'in paylaştıkları sevilen dizidir. Bu hafta Diriliş Ertuğrul'da yeni bölüm heyecanı yaşanıyor. Çarşamba günü TRT1 ekranında yer alacak Diriliş Ertuğrul'da bizi neler bekliyor. İşte Diriliş Ertuğrul yeni bölüm fragmanı.

DİRİLİŞ: ERTUĞRUL SON BÖLÜMDE NELER OLDU?

TRT 1 ekranlarının fenomen dizisi Diriliş “Ertuğrul”un 52.Bölümünde Banu Çiçek’in kaçırılması, Ertuğrul’la Tuğtekin’i bir kez daha karşı karşıya getirmiştir. Tuğtekin, yaşananlardan Ertuğrul’u sorumlu tutmaktadır. Gündoğdu alp başı olarak, Doğan ve Banu Çiçek’in yakalanması için görevlendirilmiştir. Ertuğrul ise Aytolun ve Gümüştekin’in gizli oyunlarını ortaya çıkarmak için yeni bir plan yapmıştır. Banu Çiçek’le Selcan’ın görüştüğünü gören Goncagül, obaya gelerek gördüklerini halasına anlatır. Aytolun, Goncagül’ün anlattıklarıyla telaşlanmıştır. Doğan, Gündoğdu Bey tarafından yakalanır.

Haberin Devamı

Banu Çiçek ise kaçarken yaralanmıştır. Diğer yandan Saadettin Köpek bütün Türkmen beylerini kervansarayda toplar. Ertuğrul’un de bulunduğu bu toplantıda Gümüştekin, Türkmen obalarının başına uç beyi olarak atanmıştır. Ertuğrul, Gümüştekin’in uç beyi olarak görevlendirilmesine karşı çıkmıştır. Bu durum Saadettin Köpek ve Ertuğrul arasında yeni bir gerilimin başlangıcı olur.

TRT1 ekranlarının ilgiyle izlenen dizisi Diriliş Ertuğrulda bu hafta; Aytolun, Selcan ve Banu Çiçek karşılaşmasında neler olacak? Tuğtekin, yaşananlara tepkisini nasıl gösterecek? Saadettin Köpek ve Gümüştekin’in Ertuğrul için planları nedir? Öğreneceği gerçek Tuğtekin’in üzerinde nasıl bir etki meydana getirecek? Gümüştekin’in uç beyi olması obada nasıl karşılanır? Tuğtekin’in Gündoğdu’ya anlattığı büyük sır nedir? Gümüştekin’in uç Beyi olarak Doğan hakkındaki yaptırımı nasıl bir Ertuğrul niçin müdahale etmez? Aytolun, Tuğtekin’e Gökçe’nin hangi sırrını söyler? Ertuğrul’un bütün Türkmen obalarında büyük yankı uyandıran planı nedir?

Haberin Devamı

Bütün bu soruların cevabı Diriliş Ertuğrul 53. Bölümde…

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 53. BÖLÜM FRAGMANI

DİRİLİŞ ERTUĞRUL DİZİSİ HAKKINDA

Diriliş: Ertuğrul, yapımcılığını Tekden Film'in üstlendiği, senaryosunu Mehmet Bozdağ'ın yazdığı, başrollerini Engin Altan Düzyatan,Esra Bilgiç, Kaan Taşaner, Didem Balçın, Osman Soykut, Uğur Güneş, Hülya Darcan, Evrim Solmaz ve Mehmet Çevik'in paylaştıkları televizyon dizisidir. İlk bölümü 10 Aralık 2014 tarihinde TRT 1 ekranlarında yayınlandı. İlk bölümün yayınlanmasının ardından yayınlandığı günün AB grubu reyting sıralamasında 1. sırada yer aldı. Ayrıca dizi 2015 yılının en iyi dizisi ödülünü aldı.

Dizinin ilk sezon hikayesi 13. yüzyılda Kayı Obası'nın Tapınak Şövalyeleri'ne karşı olan mücadelelerini konu almaktadır. Dizinin ikinci sezon hikayesi ise 13. yüzyılın ortalarında yine Kayı Obası'nın bu sefer Moğollar’a karşı olan mücadelelerini konu almaktadır. Dizinin 2015 yılında Cannes Film Festivali’ne “onur konuğu” olarak katılacağı söyleniyor. Dizi için 6 ay kadar hazırlık yapıldı. Oyuncuların tamamına at binicilik dersleri verilirken, erkek oyunculara bıçak ve kılıç kullanma dersleri verildi.

Haberin Devamı

Diriliş "Ertuğrul" dizisinin hazırlık süreci Şubat 2014’te başladı. 5 ayda hikaye ve çizimler bitti. Moğolistan'lı Gambat’a 3 ay boyunca çizimler yaptırıldı. Ekipler çalışmaya Mayıs ayında başladı. Diriliş Ertuğrul için Riva ve Beykoz Kundura Fabrikasına 2 plato kuruldu. Kayı Obası Riva’da yeniden canlandı. Riva’daki plato, asıllarına uygun şekilde yapılan 600 metrekarelik Süleyman Şah otağı ve 35 adet çadırla birlikte toplam 40.000 m2 alanda kurulmuştur. Diriliş "Ertuğrul" set alanında ayrıca 12 adet değişik ebatlarda oba dükkanları, 1 adet kilimhane, otağ meydanı ve talimhane yer almaktadır. Beykoz Kundura Fabrikasında 6000 m2’lik kapalı alana Halep, Halep Sarayı, arz odası, konuk odaları, koridorlar, zindanlar, Karatoygar mekanı, Selçuklu kasrı, Tapınakçılar salon ve odaları, tekke ve çadır içleri yapıldı.

Haberin Devamı

Yine Kundura Fabrikası’ndaki 5000 m2’lik açık alana Halep çarşısı, kale içi, Süleyman Şah çadır içi, Tapınakçıların zindanı, koridoru ve ibadethanesi inşa edildi.Diriliş "Ertuğrul" için 1000’e yakın kostüm ve binlerce savaş malzemesi ve aksesuar sıfırdan yapıldı. Kostümlerde ve börklerde kullanılan mücevherler takılar, sanatta kullanılan bakırlar, kılıçlar, kalkanlar ve tüm aksesuarlar Türkiye’nin her yerinden toplatıldı.

Ahşap malzemeler tek tek elle yapıldı.Diriliş "Ertuğrul" 60 kişilik dekor ve sanat ekibi 4 ay çalıştı ve hala çalışmaya devam etmekteler. Kostümler ve dekorlar için 4000 metrekare kumaş kullanıldı.Diriliş "Ertuğrul" dizisinin oyuncuları, yan cast ve devamlılıklı figürasyon 3 ay at binme, kılıç kullanma ve ok atma dersleri aldı. Dizideki koreografiler için Kazakistan’dan dünyaca ünlü Cengiz Han, Cehennem Melekleri 2, 47 Ronin, Barbar Conan gibi dünyaca ünlü filmlerde yer alan özel koreografi ekibi Nomad geldi. Nomad hem oyuncuları hem atları eğitti. Dövüş koreografilerini hazırladı. Dizide kullanılan atlar da satın alındı ve özel olarak eğitildi. Ayrıca ceylan, koyunlar, keçiler, bülbül ve keklikler de ekibin bir parçası oldu. İlk bölümün çekimleri yaklaşık 1 ay sürdü.