Gazete Vatan Logo

Diren’e büyük vefa!

Diren’e büyük vefa!

ABD’de öldürülen 17 yaşındaki Diren Dede Bodrum’da toprağa verildi. Yurt dışından gelen arkadaşları Diren’i son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

ABD’de, geçen hafta bir evin garajında hırsız zannedilerek öldürülen Diren Dede çok sevdiği Bodrum’da toprağa verildi. Gencin, üzerinde Alman ve Türk bayrakları ile çiçekler ve fotoğraflarının bulunduğu tabutu evinin önündeki sokağa konuldu. Cenaze törenine babası Celal Dede (46), annesi Gülçin Dede (40), kız kardeşleri, Esra Dede (18) ve Başak Dede (22) ile Almanya’dan gelen aralarında Alman, İsveç, İsviçreli ve ABD’li 45 arkadaşının da bulunduğu yaklaşık 500 kişi katıldı.



Ekonomist olacaktı

Hamburg’da taksi şoförlüğü yapan baba Celal Dede, “Oğlum ekonomi eğitimi almak için 14 yaşından beri hayalini kurduğu ABD’ye gitmek istiyordu.

ABD’nin güvenilir bir yer olmadığını bildiğim için istemeye istemeye gönderdim. Tek amacı ekonomi eğitimi alıp kendi adına Diren Holding’i kurmaktı. Her ülkeden çeşitli arkadaşları vardı ve hepsi ile çok iyi geçiniyordu. ABD’de polis olayla ilgili bize hiçbir açıklama yapmadı. 12 Mayıs’ta yapılacak ilk duruşmayı yakından takip edeceğiz. Bir insan birinin bahçesine veya garajına girdi diye öldürülür mü” dedi. Hamburg’da yaşayan ve Diren’in çocukluk arkadaşı olan Yamin Johing (18), “Diren ile birlikte okuduk, aynı mahallede birlikte büyüdük. Çok cana yakın ve herkesin yardımına koşan bir arkadaşımızdı. Bugün burada nasıl bu halde olduğumuzu anlamakta güçlük çekiyorum” diye konuştu.





Haberin Devamı