Gazete Vatan Logo

Dijitalin sanatla buluşması İllüzyonoskop

Deniz Derbent, Barış Mutlu ve Doruk Kumkumoğlu'nun eserleri 6-23 Nisan’da Gaia Gallery'de sergilenecek. Üçlü, görsel algı üzerine yaptıkları tasarımlarıyla dikkat çekiyor

Dijitalin sanatla buluşması İllüzyonoskop

Bilgi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü'nde tanışan, dijitali sanatla harmanlayan üçlü, bu defa Gaia Gallery'deki “İllüzyonoskop” sergisinde bir araya geliyor. Sergide, genç sanatçıların illüzyon yaratan mekanik tasarımları bulunuyor. Serginin küratörlüğünü Doç. Dr. Ebru Yetişkin üstleniyor.

Deniz Derbent, ürettikleri medya oynatıcılarının anlattığı birtakım hikayelerin olduğunu ve hepsinin optik illüzyon içerdiğini söylüyor.

Barış Mutlu ise, eserlerinin alternatif olanaklar sunduğunu, dijitalin getirdiği olanaklar sayesinde interaktif olarak izleyiciyi de işlerine dahil ettiklerini ifade ediyor.

Sergideki Derbent'le ortak çalışmaları “Fenakistiskop: Lindenmayer" adlı eserde, kentsel yapıların düzensiz yayılımı ve bu düzensiz yayılma hükümlerinin yarattığı sonsuz kaosu görselleştiriyorlar. Yine benzer bir noktadan hareketle, “LED” adlı çalışma da görüntü kirliliği ve kentsel dönüşümün ortak buluşmasını temsil ediyor.

Maden ocağından gelen sesler...

Sergide eserlerini görebileceğiniz bir başka isim de fotoğrafçı Doruk Kumkumoğlu. Genç fotoğrafçı, asıl meselenin nasıl algıladığımızla ilgili olduğunu belirtiyor: “Sergide ‘Kazı’ adlı çalışmam mevcut. Bu eser için maden ocağında çekim yaptım. İnsanın patlayıcılar, kırıcılar ve kesiciler gibi makinalarla doğada bıraktığı müdahale izleri, zamansal sürecin akustik bir kaydı olarak izleyiciyi doğayla ve doğal olanla başka bir etkileşim kurmaya çağırıyor."

Haberin Devamı