Gazete Vatan Logo

Didem bu kez ağlattı

Yeni Zelanda’daki depremde yaşamını yitiren Didem Yaman gözyaşlarıyla uğurlandı

Yeni Zelanda’da meydana gelen depremde yaşamını yitiren Türk akademisyen Didem Yaman dün gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Yaman’ın cenaze töreninde hocasının okuduğu duygu dolu mektup herkesi gözyaşına boğdu

YENİ Zelanda’nın Christchurch kentindeki depremde yaşamını yitiren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim elemanı 31 yaşındaki Didem Yaman’ın cenazesi Çanakkale’de gözyaşları içinde toprağa verildi. Yaman’nın dün havayolu ile önce İstanbul’a, oradan da Çanakkale’ye getirilen cenazesi için dün öğle namazı Kordonboyun’daki Necip Paşa Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Vali Vekili Hüseyin Kulözü, Çanakkale Belediye Başkanı CHP’li Ülgür Gökhan, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, Avustralya’nın Çanakkale Konsolosu Adrew Koç Mcdonald, Yaman’ın doktora hocası Prof.Dr. Mete Tunçoku, ÇOMÜ’nün çeşitli fakülte ve yüksek okullarında görevli öğretim üye ve görevlileri, siyasi parti temsilcileri ve yakınları katıldı. Cenazede baba İzzet Yaman ile abla Çiğdem Yaman, yakınlarının desteğiyle güçlükle ayakta durabildi. Anne Hülya Yaman, kızının Türk Bayrağı’na sarılı tabutuna sarılıp, “Seni böyle mi karşılacaktım?” diyerek, ağlaması yürekleri dağladı.

Cenazede, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Japon Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mete Tunçoku, öğrencisi Yaman için yazdığı duygu dolu mektubu okudu. Tunçoku, “Doktora yapmak için Yeni Zelanda’ya gidişin oradan gelen başarı haberlerin ve tatil için Çanakkale’ye geldiğin günlerdeki kısa görüşmelerimiz hepsi güzel film kareleri gibi çok canlı. Herkes seni soruyordu. Ne var ki onlara hepimizin umutla beklediği bir haber veremedik” dedi. Tunçoku ayrıca Didem Yaman’ın üzerinde çalıştığı doktora tezinin tamamlanarak kitap olarak yayımlanacağını ve kendilerinin de buna destek vereceğini söyledi.

Haberin Devamı