Gazete Vatan Logo

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

DGS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı adaylar tarafından merakla bekleniyor. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, DGS sonuçları bayramdan sonra açıklanacak. Adaylar, sonuçların açıklanması ile ÖSYM aday işlemleri sisteminden sonuç bilgilerine ulaşabilecekler. DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM sınav takvimine göre DGS sonuçları 29 Ağustos 2017 Salı günü açıklanacaktı. Bakanlar Kurulu tarafından alınan bayram tatilinin uzatılması kararının ardından sınav sonuçlarının açıklanma tarihi de ertelenmiş oldu. ÖSYM, resmi internet sitesi üzerinden adaylar için yaptığı bilgilendirme açıklamasında, adayların merak ile bekledikleri DGS sonuçlarının 6 Eylül 2017 Çarşamba tarihinde ilan edileceğini belirtti.

DGS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

DGS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen diğer sınavlarda olduğu gibi DGS sonuçları da sonuc.osym.gov.tr internet sitesi üzerinden öğrenilebilecek. Sınava giren adaylar, aday şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile sisteme giriş yaparak sonuçlarını görebilecekler. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra, sonuçlar ile ilgili olarak adayların adreslerine sonuç belgesi gönderimi yapılmayacak. ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yapacağı sonuç açıklamaları tebliğ hükmündedir.

DGS TERCİH İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

Haberin Devamı

DGS tercih işlemleri, ÖSYM tarafından sınav sonuçlarının ilan edilmesinin ardından başlayacak. Tercih için tarihler de ÖSYM tarafından adaylara duyurulacak. Adaylar tercih süresi içerisinde tercih işlemi yapabilecek. Tercih süresi sona erdikten sonra adaylar tercihler ile ilgili olarak işlem gerçekleştiremeyecek. DGS tercih işlemleri ÖSYM'nin aday işlemleri sistemine aday şifresi T.C. kimlik numarası ile giriş yapılarak gerçekleştirilecek. Adaylar tarafından tercihler yapılırken, DGS tercih kılavuzundan yararlanılması gerekir.

DGS tercih kılavuzunda Tablo-1 ve Tablo-2 yer alır. Tablo-2 üzerinde ön lisans programlarından mezun olunan ya da olunacak olan alan bulunur ve hangi alanlardaki lisans programları için tercih yapılabileceği kontrol edilir. Kılavuzda adaylar için belirlenen alanlar dışında tercih işlemi yapılamaz. Belirlenen alanlar dışında tercih yapan adayların yaptıkları tercih işlemleri geçersiz olarak sayılır. Tablo-1 üzerinde ise dikey geçiş yapılabilecek olan lisan programlarına ait kontenjanlar, kodlar, puan türleri, öğretim süreleri ve varsa koşulları yer alır. Adaylar tercih listelerine ekleyecekleri Tablo-1'de yer alan lisans programlarının açıklamalarını ve koşullarını dikkatlice incelemelidirler. Tercih yapılabilmesi için belirtilen koşullara ve açıklamalara uyulması gereklidir. Koşullara ve açıklamalara uymadığı halde tercih yapanlar için oluşabilecek olan sorunların sorumlulukları da kendilerine aittir. Yerleştirme işlemi için tercih sırası önemlidir. Bu nedenle de adaylar, tercih listelerini oluştururken en fazla eğitim görmek istedikleri programdan başlayarak bir tercih listesi oluşturmalıdırlar.

Haberin Devamı

Adaylar 30 tercih yapabilirler. Tercih için verilen hakların tamamının kullanılması da zorunlu değildir. Tercih işlemini tamamlayan adaylar, yazıcıdan tercih listelerinin çıktısını alarak saklamalıdırlar. Tercih işlemini yapan adaylar, tercih süresi içerisinde tercih işlemlerinde değişiklik yapabilme hakkına sahiptirler.