Gazete Vatan Logo

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Açıklanma tarihi ertelendi

DGS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı adaylar tarafından merakla bekleniyor. ÖSYM, DGS sonuçlarının bayram öncesinde ilan edileceğini açıkladı. 23 Temmuz'da gerçekleştirilen sınav sonrasında, sınavın soruları ve cevapları adayların erişimine sunuldu. Sınava giren adaylar alacakları puanlara göre tercih yapacaklar ve üniversitelerin lisans programlarına yerleşecekler. DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Açıklanma tarihi ertelendi

ÖSYM tarafından düzenlenen DGS için sonuçların açıklanacağı tarih kesin olarak belli oldu. ÖSYM sınav takvimine göre sonuçlar bayram öncesinde açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlar ilan edildikten sonra ÖSYM aday işlemleri sistemini kullanarak T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile sonuçlarına ulaşabilecekler. Sınav sonuçları ile ilgili adayların adreslerine sonuç belgesi gönderimi yapılmayacak.

DGS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2017-DGS Adaylarını Bilgilendirme!
2017 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuç açıklama tarihi olan, 29 Ağustos 2017'nin idari tatil olarak ilan edilmesi nedeniyle 6 Eylül 2017 tarihine ertelenmesine karar verilmiştir.
Adaylara önemle duyurulur.
ÖSYM BAŞKANLIĞI

Adaylar DGS sonuç belgelerinde şu bilgilere ulaşabilirler;

-Testin sözel ve sayısal bölümlerinde yapılan doğru, yanlış cevap sayıları

-Ön lisans için başarı puanı

-DGS 2017 puanları (puanlar yerleştirme işlemlerinde kullanılacak olan puanlardır)

Haberin Devamı

DGS TERCİH İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

DGS için sonuçlar açıklandıktan sonra adaylar için tercih süreci başlayacak. Tercih işlemi gerçekleştirecek olan adaylar DGS tercih kılavuzunu inceleyerek tercih yapacak. Tercih kılavuzunda yer alan Tablo-1 üzerinde tercih edilebilecek olan programlar için açıklamalar, koşullar yer alır. Bunlar adaylar tarafından incelenmelidir. Eğer program için belirtilen koşullar taşınmıyorsa o program tercih edilmemelidir. Koşullara uyum sağlamadığı halde tercih yapan ve sorun yaşayan adayların yaşadıkları sorunlar adaylara aittir. Tercih için yeterli puan alınması önemlidir. Bu nedenle de tercih listesi oluşturulurken alınan puan dahilinde en çok istenen programdan başlanılarak bir tercih listesi oluşturulması gerekir.

DGS tercih kılavuzunda yer alan Tablo-2 üzerinde ise ön lisans programı mezunu olacak ya da olan adayların alanları dahilinde tercih edebilecekleri lisans programları yer alır. Adaylar için belirlenen bu alanlar dışında tercih yapılamaz. Yapılmış olsa bile bu tercih işlemi geçersiz olarak sayılır.

Haberin Devamı

DGS YERLEŞTİRME İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

DGS için adayların programlara yerleştirme işlemleri yükseköğretim programlarının koşulları, kontenjanları ve 2017 DGS puanları dikkate alınarak gerçekleştirilir. Bedensel yetersizlik, sağlık muayenesi, mülakat sınavını kazanamama ve intibak eğitiminin olumsuzluğu gibi başvuru işleminde bilinemeyen nedenden dolayı yerleştirildiği programa kaydı yapılmayanlar, durumları ÖSYM tarafından değerlendirilerek, alt tercihlerinden birisine puanlarının el verdiği programlar için kayıtlar tamamlandıktan sonra yerleştirme işlemleri yapılır. Bunun için adayların ilk bir ay içinde ÖSYM Başkanlığı'na yazılı şekilde tüm belgeleri ile başvuru yapmaları gerekir. Adaylar için kontenjan harici yerleştirme yapılır.