Gazete Vatan Logo

Devlet ensesinde unuttuğu iki iğne için 26 bin lira borç çıkardı

İzmir’de, ameliyatta ensesinde unutulan iki iğne için açtığı davayı kazanan işçinin kararını Yargıtay bozdu. Devlet şimdi kazandığı 8 bin lirayı 26 bin lira olarak istiyor

Devlet ensesinde unuttuğu iki iğne için 26 bin lira borç çıkardı

Gaziemir Belediyesi’nde çalışan, evli ve bir çocuk babası işçi Salih Aktaş, (42) 2007 yılında şiddetli baş ağrılarının bir türlü geçmemesi üzerine İzmir Devlet Hastanesi’ne gitti. Salih Aktaş’ın omurilik bölgesindeki damarlardan birinin tıkalı olduğu saptanınca ameliyata alındı. Taburcu edilen Salih Aktaş, bir hafta sonra ameliyat dikişlerinin açıldığını fark etti. Hastaneye giden Salih Aktaş’ın ensesindeki iltihap temizlenerek tekrar dikiş atıldı. Acıları dinmeyen Aktaş’ın gittiği Alsancak Devlet Hastanesi’nde çektirdiği röntgen filmlerinde, ensesinde iki iğne ucunun unutulduğu anlaşıldı. Salih Aktaş, operasyonu gerçekleştiren 4 doktor için cezalandırılması için şikayette bulundu. İzmir Bölge İdare Mahkemesi talebi reddetti. Salih Aktaş, bu kez 4 doktor aleyhine 103 bin TL’lik tazminat davası açtı. İzmir 3’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi 8 bin TL tazminat ödenmesine karar verdi.

Doktorlar 8 bin TL tazminatı Aktaş’a ödedi. ancak Yargıtay’a da itirazda bulundu. Yargıtay kararı bozdu. Yeniden yapılan yargılamada 8 bin TL’nin geri ödemesine karar verildi. Bu parayı ödeyemeyen Salih Aktaş’ın maaşına haciz konuldu. . Borcu kapatmayacağını anlayan Aktaş, çalıştığı belediyeden çıkışını istedi. Salih Aktaş’a 45 bin TL tazminat verileceği belirlendi.

Haberin Devamı