Gazete Vatan Logo

Devler Parkorman'da buluşuyor

Yeni yıla nerede girsem diye kara kara düşünenlere BKM Organizasyon'un biz rockseverlere armağanı Rock the PARK'05 partisini öneririm. Kimler yok ki...

Naçizane yılbaşı önerisi-1
Yılbaşı yaklaşıyor... Dolayısıyla hazırlıklar hızlandı. Konu komşu, pencerenin önünde "Bizim çamımız vaaaarrr, ya sizin?.." diye çatlatırcasına yapma ağaççıklarını koyuyorlar bir bir...

Şirketler yılbaşı sepetlerini adreslerine postalıyor, geceler de armut toplamıyor ya...

Yılbaşını en güzel şekilde geçirmemiz için organizasyon şirketleri de adeta birbirleriyle yarışıyor. Sanırım bu yıl ipi göğüsleyenlerden biri BKM olacak

BKM Organizasyon'dan bana gelen programa bakılırsa birçok genci kalbinden vuracak bir gece hazırlanmış Parkorman'da... "Rock the PARK'05" adı verilen partide kimler yok ki... Zardan Adam, Athena, Mor ve Ötesi, Ceza, Aslı, Mazhar Fuat Özkan, Duman, Rebel Moves, Sagopa Kajmer, Flört...

Gerçek bir rock ve rap şöleni değil mi?..

Biletlere gelince...

İki ayrı çadırda gerçekleştirilecek konserlerin kombine biletleri 100 milyon lira. Tek çadırdaki konserler 60 milyon lira. Bilet ücretine bir içki de dahil. (Biletler Biletix'te: 0216 556 98 00)

Geçen yıl ben de Parkorman'daydım. Hoş, yeni yıla havai fişekleri gökte yakalamak uğruna Nişantaşı sokaklarında, kilit olan trafikte, üstelik arabada girmiştim ama... Öncesindeki konserleri de kaçırmadım. Tavsiyem, siz de kaçırmayın.

Daha cazip bir teklif almazsam (Ritz Carlton'dan falan yani:) Duman hatrına sanırım ben de oradayım.

Bu arada yılbaşı gecesi bu iki çadırdan ibaret değil Parkorman'da... 5 ayrı mekanda 5 ayrı eğlence var. Daha ayrıntılı bilgi için sitesine göz atın derim. Bu kıyağımı da unutmayın: www.parkorman.com.tr

İyi yemek+uygun fiyat bulabileceğiniz bir adres Meridian Ice
Dün Cahide ONBEŞ'ten önce tadı damağımda bir yemek yediğimi yazmıştım hani... İşte bugün sizi İstanbul'un en yenisiyle tanıştırma zamanı... Pek de yeni sayılmaz aslında, haziranda muhteşem terasıyla açılmış, ancak biz gece kuşlarına ulaşması zaman almış. Allahtan Drew'iniz 24 saat hizmette. Bizden geri kalanı gider yerinden bulur çıkarırız evelallah.

Bilirsiniz, iyi yemek ve uygun fiyat çok nadir yan yana gelir bu memlekette. Bana güvenirseniz, her ikisini de bulabileceğiniz ender yerlerden biri derim Meridian Ice... Üstelik gecelerin bağımlılık yapan adresi Cahide'nin hemen üstünde. Bilmem farkında mısınız, bir zamanlar Cahide Sonku'nun yaşadığı tarihi bina bugün eğlence kompleksine dönüşmüş durumda. Şöyle bir sayalım mı?.. En altta Asmalı Ziya meyhanesi, ortada Cahide ONBEŞ, en üstte ise Meridian Ice, ya da kısaca Mice...

Gelelim aklımı alan yemeklerine... Türk milli takımındaki aşçılardan, dünya ikinciliği bulunan 20 yaşındaki ödüllü bir mutfak şefinden geçme hepsi. Adı, İlker Çiftçi., İtalyan, Fransız, Uzakdoğu ve Türk mutfağının seçkin örneklerini kendine has şık sunumuyla servis ediyor. Bir de yakışıklı ki, onun yaşındakiler barlarda kız peşinde koşarken o kendini mutfağa vermiş, iyi de etmiş. Benim gibi önce yemeğin lezzeti deyip geçen obezlere bile "Sunumu da önemliymiş canım" dedirtiyor işte.

Öyle paldır küldür yemeğe dalmak yok burada. Önce iştah açıcı buzlu votkalı kavun çorbası ikram ediliyor (Korkmayın, müesseseden :), ardından Mıce kokteyl geliyor, nefis bir mavi, içinde nar parçacıkları yüzüyor (o da müesseseden).

Ve yemek... Enginar çorbasıyla başlamalı. (Alkolsüz bir gecesi geçmeyenler, dünyadaki tek dostlarının enginar olduğunu bilmeli yani.)

Ara sıcaklarda atıştırmalık tabağı Drew tavsiyesi. Ördek etli muska böreği, elma patates ve acı soslu kroket var. Yengeç kek de şefin önerisi.

Ana yemeklerde, Fransa ve Meksika soslarıyla tatlandırılmış kırmızı et çeşitlerinden beyaz et ve pizzaya kadar zengin bir seçenek sunuluyor.

Bu arada sadece yemekleri yapmıyor İlker, elini hamura da buluyor, ekmekler de ondan geçiyor mesela. Belli ki portakalı pek seviyor. Portakallı ekmeğini yiyen bir daha, bir daha istiyor.

02.00'ye kadar hizmet veren Mice, iki idealist girişimcinin eseri: Onur Günçağ Tatış ve Cem Öztimur.... Hiçbir masraftan kaçınılmadan hazırlanan mekan şimdilik restoran barıyla kaliteli ve ucuz akşam yemeklerinin adresi, havalar bir ısınsın, mayıstan itibaren terasıyla da çok konuşulacak ama...

Ucuz deyip duruyorsun. İki rakam söyle de bilelim diyenlere de hizmetimiz olsun. Salatalar 9-12, makarna ve pizzalar 11-16, ana yemekler 13-23, tatlılar 6-7, yerli içkiler 6.5-9, yabancı içkiler 14-18 milyon lira arasında.

Pazar günleri brunch için de tercihiniz olacak Mice'de esas sürpriz ise yılbaşı ertesine... Değişik konseptte parti ve canlı müzik performanslarıyla da İstanbul gecelerinin farklı bir rengi olarak kazınacak akıllara... Uzun etme de yolu söyle diyenlere:

Meridian Ice: Asmalımescit mah, Meşrutiyet Cad. No: 193/4, Tepebaşı. Tel: (0212) 243 33 75-76

Haberin Devamı