Gazete Vatan Logo

Dermokozmetik sektörüne girdi!

Depodan dermokozmetik sektörüne yatırım çıktı!

Türkiye’nin en eski ecza depolarından birine sahip olan, gıda yatırımlarıyla tanınan Toksöz Grup dermokozmetik sektörüne girdi. ABD’li QSS markasını getiren grubun hedefi 10 milyon TL ciro.

Tadelle, Sarelle, Sagra, Gol, L’era Fresca markalarıyla gıda sektöründe faaliyet gösteren Toksöz Grup, yeni alanlara da giriyor. Toksöz Ailesi’nin sahip olduğu Türkiye’nin en köklü ecza depolarından Galenos Ankara&Yaset İlaç, yeniden yapılanmaya gitti. Ecza deposu ve dağıtım alanındaki faaliyetler 900’ün üzerinde eczane ve 50’den fazla özel hastane müşterisi bulunan Galenos tarafından yürütülecek. Yaset ise dermokozmetik alanında yatırım yapacak.

ABD’li markayı getirdi

2013 yılı sonu itibarıyla müşteri portföyünü Galenos Ankara’ya aktaran Yaset, ailenin ikinci kuşak yöneticisi Münire Toksöz’ün öncülüğünde, Miami Üniversitesi’ne bağlı dermatoloji profesörleri tarafından formüle edilen Quintessence Skin Science (QSS) markasını Türkiye’ye getirerek dermokozmetik sektörüne girdi. Hedef 200’e yakın eczaneye girmek ve 3 yıl içinde 10 milyon TL ciroya ulaşmak.

Galenos ve Yaset’te Genel Müdürlük görevini üstlenen Münire Toksöz, “Türkiye’de dermokozmetik gelişime açık, oldukça büyük bir pazar ve büyüklüğü 1 milyar dolar olarak tahmin ediliyor. Pazarın büyüklüğüne rağmen sadece yüzde 10’luk kısmı kullanılmakta ve yılda ortalama yüzde 15-20’lik bir büyüme gerçekleşmektedir. Kurduğumuz genç, dinamik, kendi alanında uzman ekibimizle, ilk 3yılın sonunda 10 milyon TL ciroya ulaşarak, sektörün en başarılı 3 firmasından biri olmayı hedefliyoruz” dedi.

Bünyelerine katacakları iddialı ürünlerle dermokozmetik sektörünün yenilikçi ve öncü markası olmayı hedeflediklerini de kaydeden Toksöz, şöyle devam etti:

İhracat da planlanıyor

“Markanın Türkiye pazarında oturmasından sonra seneye buradan ihracata da başlayacağız. Türkiye pazarının ötesinde ihracata yönelik çalışmalarımızla, uluslararası pazarda da söz sahibi olmayı planlıyoruz. Farklı marka araştırmalarımız da sürüyor.”

Avrupa’dan marka topluyor

1975 yılında eczacı Erol Toksöz tarafından Ankara’da bir aile şirketi olarak hayata geçirilen Galenos Ecza Deposu, 1992 yılında Erol Toksöz’ün kardeşi Akif Toksöz tarafından kurulan Türkiye’nin ilk ithal ilaç deposu Yaset’in de aileye katılmasıyla bilinirliğini arttırdı. 2009 yılında yine Akif Toksöz tarafından kurulan ve Tadelle, Sarelle, Sagra ürünlerinin distribütörlüğünü üstlenen Starmed ise bugün 8 bin noktada hizmet veriyor. Şirket, İspanya’nın doğal meyve suyu üreticisi Zumos Palma’yı ve İtalyan çikolata markası Pernigotti’yi bünyesine katarken bu alanda dünya çapında büyüme planları yapıyor.

Haberin Devamı