Gazete Vatan Logo

Denizde kaybolan babanın cesedi bulundu, oğlu aranıyor

Denizde kaybolan babanın cesedi bulundu, oğlu aranıyor

KOCAELİ’nin Kandıra İlçesi Kerpe sahilinde kayalıklarda oturup manzarayı seyrederken yükselen dev dalgaların denize çektiği 6 yaşındaki Mehmet Ali Yıldız ile oğlunu kurtarmak için suya atlayan 36 yaşındaki Alim Yıldız hırçın dalgaların arasında gözden kayboldu. Arama kurtarma ekipleri baba Alim Yıldız’ın cesedini buldu, oğlu Mehmet Ali aranıyor.

İstanbul’dan 10 günlük tatil yapmak için Kocaeli’nin Kandıra İlçesi Çamkonak Mevkii’nde yakınlarına ait yazlığa gelen Alim Yıldız, eşi Nurdan Yıldız ve oğulları 12 yaşındaki Tunahan ve 6 yaşındaki Mehmet Ali Yıldız dün Kerpe Sahili’nde denize girdi. Alim Yıldız küçük oğlu Mehmet Ali Yıldız’ı da yanına alarak Kartal Kayalıkları Mevkii’nde gezinti yaptıktan sonra kayalıklara oturup deniz manzarasını izlerken bu gelen bir dalgayla Mehmet Ali Yıldız denize sürüklendi. Bunu gören baba Alim Yıldız da oğlunu kurtarmak için denize atladı. Ancak dev dalgalar arasında baba- oğul bir süre sonra kayboldu.

Alim Yıldız ile oğlu Mehmet Ali için arama kurtarma çalışması başlatıldı. Kocaeli Sahilleri Su Kazalarını Engelleme Merkezi (KOSGEM) ekipleri ve dalgıçlar dün gece geç saatlere kadar yaptıkları çalışmada baba- oğula ulaşamadı.

Haberin Devamı

Bu sabah saatlerinde arama kurtarma ekipleri zodyak botlarla deniz yüzeyinde, dalgıçlar da kayalıkların alt bölgelerinde arama çalışması başlattı. Nurdan Yıldız büyük oğlu Tunahan Yıldız ve İstanbul’dan gelen yakın akrabaları gözyaşları arasında arama çalışmasını izledi.

Ekipler öğleye doğru baba Alim Yıldız’ın sahile vuran cesedini bulurken, minik Mehmet Ali’yi arama çalışmaları sürdürülüyor.