Gazete Vatan Logo

Deniz Gezmiş yine delil: 15 yıl!

13 sanık için 15’er yıl hapis istendi

DHKP/C üyesi olduğu iddia edilen 13 sanık için 15’er yıl kadar hapis istendi.

DHKP-C üyesi oldukları iddiasıyla yargılanan ve örgüt üyeliğine delil olarak, orak-çekiçli kolye, Mahir Çayan ve Deniz Gezmiş resimleri ve haklarında yazılmış şiirler gösterilen 16 kişinin yargılandığı dava dün Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada savcı Mehmet Özgür sanıklar için mütaalasını verdi ve 13 sanık için 15’er yıla kadar hapis istedi.

1 Mayıs’la başladı

Mütalaada, 1 Mayıs 2011’de Çorum’da gerçekleştirilen “1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma” mitinginde, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği pankartı arkasında yürüyüşe katılan grubun, Mahir Çayan, İbrahim Kaypakkaya ve Deniz Gezmiş’in posterlerini taşıması ve terör örgütü propagandası yapması üzerine soruşturma başlatıldığı hatırlatıldı ve şüphelilerin katıldıkları eylemlerde örgüt propagandası yaparak, suçu ve suçluyu övdükleri, örgüte eleman kazandırmaya yönelik çalışmalar yürüttükleri iddia edildi. Sanıkların örgütsel faaliyetleri ve toplantıları gizlemek için Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çorum Temsilciliğini kullandıkları da iddialart arasında yer aldı.

“Devletten alacaklıyım”

Dünkü duruşmada söz alan sanık Umut Şener, örgütsel faaliyetlerde bulundu iddiasıyla bugüne kadar çok defa tutuklandığını ancak yargılama sonucunda beraat ettiğini belirtti. Mahkeme, duruşmayı erteledi.

DHKP-C operasyonu: 13 gözaltı

DHKP-C’ye yönelik operasyonlar sürüyor. Dün sabaha karşı Okmeydanı Haklar ve Özgürlükler Derneği ile birlikte toplam 18 adresi basan polis, 13 kişiyi gözaltına aldı. Zanlıların vatandaşlara zorla dergi satıp almayanları dövdükleri, esnaftan haraç topladığı iddia ediliyor. Baskınlarda sinyal kesici cihaz olan jammer, 4 tabanca da ele geçirildi.

Haberin Devamı