Gazete Vatan Logo

DEAŞ gelinini FBI Suriye’den aldı

Faslı eşi DEAŞ saflarında savaşırken ölen ABD’li Samantha Sally Elhassani, yargılanmak üzere 4 çocuğu ile ABD’ye teslim edildi. Elhassani ve çocuklarını Suriye’nin Kamışlı kentine gelen FBI ajanlarının teslim aldığı öğrenildi

DEAŞ gelinini FBI Suriye’den aldı

Suriye’de DEAŞ’ın geride bıraktığı en önemli sorunlardan biri haline gelen kadınlar ve çocuklarla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Faslı eşi Musa Elhassani’nin DEAŞ’a katılmasıyla Suriye’ye giden 32 yaşındaki 4 çocuk annesi Samantha Sally Elhassani geçtiğimiz hafta içinde yargılanmak üzere ABD’ye teslim edildi. Edinilen bilgiye göre kocasının ölmesinin ardından Suriye’nin kuzeyinde hapishaneye düşen Samantha Elhassani ve çocukları Matthews (Yusuf), Meryem, Marhyo ve Sara’yı, Suriye’nin Kamışlı kentine gelen FBI ajanları teslim aldı. Samantha Elhassani ve çocukları buradan askeri bir uçakla ABD’ye götürüldü.

Yalan beyan vermiş

Samantha Sally Elhassani’nin doğduğu Indiana’ya götürüldüğü ve burada yargılanacağı açıklandı. Elhassani’nin FBI tarafından yapılan sorgusunda yalan beyan verdiği ve bu yüzden de yargılanacağı belirtiliyor. Elhassani’nin en büyüğü 10 yaşında olan dört çocuğu Indiana Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından gözetim altına alındı. Elhassani’nin Suriye’den ABD’ye iadesinin kendi isteğiyle gerçekleştiği belirtiliyor.

Haberin Devamı

EŞİ KESKİN NİŞANCIYDI

Para transferi yapmak için önce Hong Kong’a giden Elhassani’ler buradan Şanlıurfa’ya gelerek, yanlarındaki iki çocukla birlikte Suriye’ye geçti. Eşinin DEAŞ adına keskin nişancılık yaptığı bildirilen Samantha Sally, kaçmak istediğini ancak başarısız olacağını bildiği için bölgede kaldığını ifade etti. Kızını kaybetmemek için Suriye’de kalan Samantha, yaşadıkları Rakka’da Musa’dan biri erkek, biri kız olmak üzere iki çocuk daha doğurdu.

OĞLU DEAŞ VİDEOSUNDA!

Musa Elhassani geçtiğimiz yıl Rakka’da ABD’ye ait SİHA saldırısında öldürüldü. Bunun üzerine Samantha, ABD’ye dönmek üzere harekete geçti. Ancak Suriye’nin kuzeyinde yakalanarak hapse atıldı. Tek isteğinin ABD’ye geri dönmek olduğunu belirten Samantha, “Eğer hapiste 15 yıl geçirmek zorundaysam bile buradan iyidir” demişti. Yapılan araştırmalarda Samantha’nın asker olan ilk eşinden olan 10 yaşında oğlu Matthews’in (Yusuf) DEAŞ’ın çocuğun eline silah vererek çektiği propaganda videolarından birinde oynatıldığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

AMELİYAT UCUZ DİYEREK GÖTÜRDÜ

Daha önce BBC ve PBS kanallarına konuşan Sammantha Elhassani eşinin kendisini kandırdığını ve çocuklarını kullanarak Suriye’ye gitmeye zorladığını söylemişti. Suriye’ye gitmeden önce Indiana eyaletine bağlı Elkhart kentinde yaşayan Sally, Faslı eşi Moussa Elhassani ile 2011’de evlendi. ABD ordusunda asker olan ilk eşinden Matthews adlı bir oğlu olan Samantha’nın Faslı eşi Musa’dan bir kızı oldu. Musa Elhassani’nin 2014’te kendisini yaşamın daha ucuz olduğu ve diz ameliyatını daha ucuza yaptırabilecekleri Fas’a gitmeye ikna ettiğini söyledi.