Gazete Vatan Logo

Davutoğlu HDP merkezinde!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hükümet kurma yetkisi verdiği Başbakan Ahmet Davutoğlu,koalisyon görüşmeleri kapsamında HDP Genel Merkezi'ne gitti. Görüşme 1 saat 58 dakika sürdü.

AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu koalisyon turları kapsamında üçüncü ve son görüşmesini az önce HDP ile gerçekleştirdi. CHP ile 1 saat 40 dakika, MHP ile 1 saat 45 dakika görüşen Davutoğlu'nun HDP ziyareti 1 saat 58 dakika sürdü.

Sivil plakalı araçla parti genel merkezine gelen Davutoğlu'nu HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ve Pervin Buldan ile Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder karşıladı. Davutoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra HDP Genel Merkezi'nin üçüncü katındaki Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantı salonuna geçti.

BEŞ DAKİKANIN SIRRI

Burada basına kapalı gerçekleşen ve 11.00'de başlayan görüşme 12:58'de bitti. Böylece; CHP ile 1 saat 40 dakika, MHP ile 1 saat 45 dakika görüşen Davutoğlu, en uzun ziyaretini 1 saat 58 dakika ile HDP ile gerçekleştirmiş oldu.

MAKAM ARACINA KADAR EŞLİK ETTİLER

Görüşme sonrası Eş Genel Başkanlar Demirtaş ve Yüksekdağ, Davutoğlu'na makam aracına kadar eşlik etti.

GÖRÜŞMEDE KİMLER YER ALDI

AK Parti ile HDP'nin yapacağı koalisyon görüşmelerinde yer alacak isimler belli oldu. Heyette; Yalçın Akdoğan, Zehra Taşkesenlioğlu, Mehdi Eker, Efkan Ala, Adnan Boynukara yer alıyor.

Haberin Devamı

HDP HEYETİ AYNI İSİMLER

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yapılacak olan koalisyon görüşmesinde hazır bulunacak HDP heyeti ise HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken ile HDP İmralı heyeti sözcüsü Sırrı Süreyya Önder'den oluşacak.