Gazete Vatan Logo

Davutoğlu devlet dairesinde başbakan!

CHP lideri, Başbakan Davutoğlu’nun dört eski bakanla ilgili talebine uyulmadığını öne sürerken şöyle dedi: “Başbakanlık koltuğunda oturan 23 Nisan çocuğusun. Sen ne söyledin, onlar ne yaptı. Vesayet altındasın derken gerçeği söylüyorum”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında, özetle şunları söyledi:

“Hırsız uzakta değil. Parlamentoya gelirken elinizi cebinizden çıkarmayın. Ne olur ne olmaz. Davutoğlu’na sormak istiyorum. Sen ne söyledin, onlar ne yaptılar. Ben sana vesayet altındasın derken gerçeği söylüyorum. Sen başbakanlık koltuğunda oturan 23 Nisan çocuğusun. Yüce Divan’a gidin dedikten sonra geri adım atmamalıydı. Hani bir fıkra var. Sayın Davutoğlu bir yere gidiyor. Yurtdışında. Kapıda görevliler var. Nereye gideceksiniz. Adınız ne Ahmet. Soyadınız Davutoğlu. Ne iş yaparsınız? Devlet dairesinde Başbakanım diyor. Olay ortaya çıktı darbe girişimi dediler. Senin bakanının koluna saati darbeciler mi taktı. O kasaların içindeki parayı darbeciler mi koydu. Sana ilkokul çocuğunun anlayacağı soruları soruyorum.”

‘Şahin de suç ortağı’

“TBMM çatısı altında yolsuzlukları ortaya konmuş dosya AKP tarafından kapatıldı. Artık AKP grubu suç ortağıdır. AKP’ye oy veren vatandaşlarıma sesleniyorum. Senin cebinden çalındı para. Otur yeniden düşün. AKP’nin genel başkan vekili Mehmet Ali Şahin, dobra dobra konuşuyorum diyor. Asgari ücretin bin liraya çıktığı ülkede siyasetçi 700 bin liralık saat alamaz kolunda taşıyamaz diyor. Olay bittikten sonra neden konuşuyorsun. Kusura bakma sen de suç ortağısın. Vicdanını temizlemek istiyor. Senin de vicdanın kirli. Bunu başta söyleyecektin.”

Haberin Devamı

Dört bakan haklı!

“Şimdi yeni sayfaya geldik. 4 bakan aklandı, bir suçları yok. Önümüzdeki günlerde dilekçe verecekler. Göreve geri dönmek istiyoruz diyecekler. Haklı mı haklı adamlar. Yardımcı olmak için Muammer Güler mükemmel bir maliye bakanı olur. Yeri gelir birinin önüne yatar hazineyi boşaltır. Zafer Çağlayan Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı. Mükemmel. Yürütme konusunda kimse eline su dökemez. Egemen Bağış Diyanet İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı. Bakara makara deyip her cuma bir ayet sallar. Erdoğan Bayraktar. Biliyorsunuz talimat almakla sorumlu. Kamu İhale Kurumundan Sorumlu Bakan. Kendilerine öneriyorum. AK Parti grubundaki vekillere sesleniyorum. Egemen bağış Kuran-ı Kerim ile dalga geçti. Merak ediyorum Recep Tayyip Erdoğan ile dalga geçseydi aklanır mıydı? Asla aklanmazdı.”

Haberin Devamı

‘AKP müzik kutusu gibi’

Kılıçdaroğlu, AK Partili Tülay Babuşcu’nun “91 yıllık Cumhuriyet’e reklam arası...” sözlerini şöyle eleştirdi: “O kadar azdılar ki Cumhuriyet’e 90 yıllık parantez söylemini dillerine alıyorlar. Cumhuriyet olmasaydı sen milletvekili olacak mıydın, oy kullanabilecek miydin. Bunun adı nankörlüktür. Anladık ki bu parantez lale paranteziymiş. AKP müzik kutusu gibidir. Kim parayı atarsa onun müziğini çalar. 400 milyarlık para attılar kalkıyor Cumhuriyet’e parantez açıyor.”