Gazete Vatan Logo

Davutoğlu ateş püskürdü!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Brüksel seyahati öncesi Esenboğa havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İşte açıklamasından satır başları:

Charlie Hebdo karikatürü:

Basın özgürlüğü hakaret anlamına gelmez. Türkiye'de geniş kitlelerin bu anlamda derin hassasiyetleri var. Hal böyleyken HZ. Muhammed'e hakaret içeren karikatürü yayınlamak açık bir tahriktir.Birileri bunu asıyorsa açıkça bu tahriktir. HZ. Peygamber'e yapılan hakarete karşı çıkarız, hiç kimse bunu yapamaz. Hakaret edilmesine izin vermeyiz. Bu kadar hassas bir süreçten geçiyoruz.

Neredeyse gelin bize saldırın gibi bir karikatürü yayınlıyorsunuz ama biz gereken tüm güvenlik önlemlerini aldık. Bu bir baskı değildir.Basın özgürlüğü ile hakaret alçaklığını yanyana koymayız.

İSRAİL'E CEVAP

Cumhurbaşkanımızın tutumu doğrudur. Ben Paris'te bulunduğum zamana kadar İsrail Başbakan'ınkatılacağına ilişkin bir bilgi yoktu sonradan çıktı. Orada da yalnızları oynadı. Paris'te katliam yapan teröristler ne kadar insanlık suçu işlemişse Gazze'de çocukları katleden, binlerce evi yok eden her fırsatta Filistinliyi öldürmeyi doğal hale getiren, bizim için uluslararası sularda yardım taşıyan gemideki vatandaşlarımızı katleden bir hükümetin başı olarak Netanyahu aynı Paris'teki katiller gibi insanlık suçu işlemiştir. Orada olması aynı perspektifte olaya baktığını göstermez. Bizim tarihimizde şahittir, bugünkü politikamız da şahittir. Türkiye'de hiç bir zaman bir dine karşı tutum almış bir ülke olmamıştır. Kim zulmederse hiç tereddütsüz karşısında dururuz. Türkiye'nin tarihinde hiç bir zaman antisemitizm olmadı, herhangi bir din mensubu öldürülmedi. Onun için biz rahat konuşuruz, vicdanımızdan geleni söyleriz. Zorba arıyorlarsa aynaya baksınlar...

Haberin Devamı

CİZRE'DE ÖLÜM

Emniyet görevlilerinin kurşunu ile ölmedi. Cizre'de provokasyona karşı her türlü önlem alınacak.