Gazete Vatan Logo

Dar gelirli için kaçırılmayacak fırsat

Aylık geliri 840 YTL’nin altında olanların başvurabileceği, ucuz konut satış kampanyası bugün başlıyor

Tuzla’da 206, Hadımköy’de 314 YTL taksitle ev
için başvurular bugün başlıyor. 31 Mayıs’a kadar başvurular yapılabilecek. Katılımcılardan ilk başvuruda peşinat olarak 2 bin YTL istenecek. Kura çekimi 25 Haziran’da yapılacak. Kurada kazananlar peşinatı 7 bin YTL’ye tamamlayacak.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, vatandaşların sabırsızlıkla beklediği İstanbul’da ucuz konut satışı için düğmeye bugün basıyor. 31 Mayıs’a kadar başvuruların devam edeceği kampanyaya büyük ilgi olması bekleniyor. TOKİ, kampanya kapsamında Tuzla ve Hadımköy’de devam eden konut projelerini dar gelirli vatandaşlara satacak. Kampanyaya katılacaklardan aylık gelirinin en fazla 840 YTL olduğunu belgelemeleri istenecek. Bu arada kampanyada şehit ve gazi ailelerine de öncelik tanınacak.

TOKİ’nin kampanya kapsamında Tuzla’da 660, Hadımköy’de ise 578 dairesi bulunuyor. 31 Mayıs’a kadar başvuruların ise en az 10 bini bulması bekleniyor. Başvuru yapanlardan öncelikle 2 bin YTL yatırmaları istenecek. 31 Mayıs’ta başvurular bittikten sonra 25 Haziran’da katılımcılar arasında kura çekilişi yapılacak. Kurada kazananlar peşinatı 7 bin YTL’ye tamamlayacak. Yani o tarihte 5 bin YTL daha yatıracaklar. Kazanamayanlar 2 bin YTL’lerini geri alacak.

Aylık taksit düşürüldü
TOKİ, geçtiğimiz ayın ortalarında Türkiye genelinde 36 bin 560 konutu satışa sunmuştu. Satışa sunulan evlerin arasında İstanbul projelerinin de bulunduğunu düşünen vatandaşlar TOKİ’nin Halkalı’daki İstanbul Bölge ofisinin önünde uzun kuyruklar oluşturmuştu. Ancak, İstanbul’daki evlerin satışına 7 Mayıs’ta başlanacağı belirtildi. Bu arada satışa sunulan evlerde taksitlerin 200 YTL’den başladığını duyan yatırımcılar İstanbul’daki satışlarda bu taksit tutarının uygulanmayacağını öğrendiklerinde büyük hayal kırıklığı yaşadı. TOKİ de, İstanbul projesinde peşinatı yükselterek aylık taksitleri 200 YTL seviyesine çekmeyi tercih etti. Daha önce 4 bin YTL olan peşinat 7 bin YTL’ye yükseltilirken, aylık taksit tutarı da 400 YTL mertebesinden 206 YTL mertebesine kadar düşürüldü. Vatandaşlar 7 bin YTL peşinatı yatırdıktan sonra 180 ay boyunca da 206 YTL ödeyecek. Böylece Tuzla projesinde bir evin maliyeti sadece 44 bin YTL’ye gelecek.

Telefonlarımız kilitlendi
TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, “İstanbul’da aylık taksitler normalde 400 YTL’den başlayacaktı. Fakat gazetelerde çıkan haberler üzerine İstanbul’da telefonlarımız kilitlendi. Satış ofisimizin önünde binlerce kişilik kuyruklar oluştu. Herkes aylık 200 YTL taksidi sordu. Biz de bunun üzerine 7 Mayıs’ta İstanbul’da satışa çıkaracağımız Tuzla’daki konutların aylık taksidini 400 YTL’den 206 YTL’ye düşürdük. Hadımköy’de ise aylık taksitler 314 YTL’den başlıyor. Peşinatı da 4 bin YTL’den 7 bin YTL’ye çıkardık” diye konuştu.

44 bin YTL’lik evler 74-84 m2 arasında
TOKİ, Tuzla’da 74 ile 84 metrekare arasında değişen 660 konutu konumuna göre 44 bin 100 YTL’den başlayan ve 67 bin 116 YTL’ye kadar yükselen fiyatlarla satacak. 180 ay vade yapılacak kampanyada aylık taksitler 206 ile 333 YTL arasında değişecek. Hadımköy’de ise aynı alanlı daireler 63 bin 500 ile 72 bin 300 YTL arasında değişen fiyatlarla satılacak. Aylık taksitler 314 ile 363 YTL arasında değişiyor. Başvurular Hadımköy ve Tuzla Belediyesi’ne yapılacak. Alt gelir grubu için yapılan bu kampanyada aylık geliri 840 YTL’nin altında olanlar katılabilecek. Kampanyaya başvuracakların en az 5 yıldır İstanbul’da ikamet ediyor olması şart koşuluyor.

Haberin Devamı