Gazete Vatan Logo

Dap Yapı'ya Yabancı İlgisi

Projelerimiz başta Arap ülkeleri olmak üzere pek çok Ortadoğu ve Avrupa ülkesinin takibinde. Dubai, Suudi Arabistan, Katar ve Kuveyt gibi ülkelerden alıcı ve yatırımcı müşterilerimiz oluyor.

Kartal-Maltepe bölgesinde projeler geliştiriyoruz. Rezidans projelerimizde, İstanbul’un en iyi yaşam konseptleri oluşturuluyor. Daireler, hangi katta olursa olsun hepsi bir şekilde “su”ya bakıyor. Deniz manzarası zaten tüm Arap müşterilerin özellikle istediği bir kriter. İstanbul’da Adalar’ı çok seviyorlar; zaten bizim projelerimizin en belirgin özelliklerinden biri, konutların Adalar manzarasına hakim oluşu.

Dap Yapı A Ofis'te Cazip Fiyatlar!

Genel anlamda tüm Arap vatandaşlar geniş, konforlu, ulaşımı kolay projelere yöneliyorlar. Projelerimizi otel konforunda geliştirdiğimiz için sorun yaşamıyoruz. Sosyal donatı alanlarına çok önem veriyoruz. Açık ve kapalı havuzlarımız, sauna, buhar odası, spor salonu gibi donatıları tüm projelerimizde eksiksiz olarak yer alıyor. Binadan indiğinizde çimene basıyorsunuz. Güvenlik, temizlik, bakım-onarım gibi hayatı kolaylaştıracak hizmetler uygulanıyor. Arap müşteriler kalabalık ailelere sahip olduklarından geniş konutları seçiyorlar. Mutlaka yardımcıları da bulunuyor.

Uluslararası otelcilik şirketi Rotana’yla olan anlaşmamız gereği dönemsel kullanım amaçlı gelenler de oluyor. Aradıkları sıcak aile ortamını bulduklarında, satın almaya karar verenler de hayli fazla.

Yurt dışında, Türkiye’deki gayrimenkul sektörüne gelen yoğun talebi göz önüne alarak hazırlanan raporlar, gayrimenkul sektörünün yabancılar açısından cazip olduğunu ortaya koyuyor. Şu anda yaşamak veya yatırım yapmak üzere Türkiye’yi seçen yabancılar, bir başka Avrupa ülkesinde mülk edinmelerine kıyasla son derece kazançlı çıkıyorlar.

Dubai gibi bir şehir, yelken otelle adını dünyaya duyurdu. Bir tane sembolik binayla, 20 – 30 milyar dolar harcasalar yapamayacakları tanıtımı yaptılar. Keşke ülkemizden bahsedilirken, doğal güzellikleri kadar üstün nitelikli binalarla donatıldığından, kusursuz alt yapı-üst yapıya sahip olduğundan da söz edilse...

“Kartal’da, dünyanın en iyi karma yaşam projesini hayata geçireceğiz.”

Kartal projemize günde 70-80 tane ön talep geliyor. Denize çok yakınız; hemen önümüzde Türkiye’nin en büyük mega yat marinası yer alacak. Deniz taksi iskelesi ve deniz uçağı için pist yapacağız. Deniz uçağı İstanbul’da bir Haliç’e bir de buraya inecek. 2 tane helikopter pisti olacak. Projenin içinden hızlı tren geçecek. Dünyada içinde bu kadar unsur olan bir başka proje yok.

İçinde, Anadolu yakasının en büyük özel hastanelerinden biri olacak. Ayrıca okul, ofis, konut, ibadethane, açık ve kapalı AVM’si olacak. AVM için markalara kiralamalar başladı. Henüz Türkiye’de olmayan markaları getireceğiz.

Büyük teraslar yapıyoruz. 200 m2’lik dairenin 60 m2 terası var. 1+1’lerin bile teraslarını hayli geniş tuttuk. Deniz her yerden görülecek. İnsanlar çarşıyı gezerken bile denizi görecek; iyot kokusunu alacak. Ege tipi, İzmir’deki gibi bir mimari tasarımı benimsedik.

Bölgede otel konseptini başlatan şirketiz. Uluslararası otelcilik şirketi Rotana’nın kurumsal yönetim sistemiyle işletilecek olan kulelerimiz, sahiplerine ekstra kazanç sağlayacak. İnşaat sürecinde prim yapan projelerimizde kazancın, otel konseptiyle birlikte katlanarak artacağı öngörüyoruz.

Haberin Devamı

Dap Vazo Kule hakkında tüm detaylar

Oran vermek gerekirse, projelerimizin yüzde 27’sini İstanbul dışındaki illerden gelenler ile yabancılara satıyoruz. Bugüne dek ağırlıklı satışımız yerli alıcıya yönelik gerçekleşti ama Kartal ve Taksim projelerimize yabancı alıcı ve yatırımcıdan ciddi talep olacaktır.

Konut ve ofis stokumuz yok; 2013’ü stoksuz kapattık diyebiliriz. Sektörde asıl hareket 6. aydan sonra başlar diye tahmin ediyorum.

Yabancının nezdinde Türkiye’deki gayrimenkul fiyatları çok uygun (ucuz) hale geldi. Öte yandan dövizdeki bu yükseliş iç piyasada “dövizini bozdurup konut almak” şeklinde bir hareket yarattı.

Haberin Devamı