Gazete Vatan Logo

Daire fiyatına 376 home-office

Dumankaya’dan Kurtköy’e daire fiyatına 376 home-office...

Dumankaya İnşaat, bu yıl başladığı 5’inci projesi Flex’te 376 adet home-office’i satışa çıkardı. Home-office’lerin dairelerden en az yüzde 10 yüksek fiyattan satıldığı Kurtköy’de Dumankaya Flex’de ise home-office’ler daire fiyatına, 84 bin liradan başlayan fiyatlarla satılıyor. Çevreci özellikleriyle LEED sertifikasına aday olan projede peşinat ise 2 yıl sonra ödenebiliyor.

Yıl başından bu yana Tuzla’da Dizayn ve Adres Lobi, Bahçeşehir’de Modern ve Kurtköy’de Cadde projelerini lanse eden Dumankaya İnşaat, bu yılki 5’inci projesini yine Kurtköy’de gerçekleştirecek. Sabiha Gökçen Havalimanı’na 15 dakika yürüme mesafesinde olan Dumankaya Flex projesinde 5 ayrı blokta toplam 376 adet home office tasarlanıyor. Home-office ile daire fiyatları arasında en az yüzde 10’luk bir fiyat farkı bulunduğu belirtilen Kurtköy’ün merkezinde konumlanan projenin en dikkat çeken özelliklerinden biri de home office’lerin daire fiyatına satılıyor olması...

Projede 40-66 metrekarelik stüdyoların fiyatları 84 ile 147 bin TL arasında, 60-86 metrekarelik 1+1’lerin fiyatları 128 ve 186 bin lira arasında, 90-154 metrekarelik 2+1 home officelerinki ise 185 bin ile 393 bin lira arasında yer alıyor. Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya, “Serbest çalışma artık yeni bir trend. Evle ofisin arasını üç saniyeye indirdik” diye konuştu.



‘Hedeflerin üzerinde büyüdük’

2010 yılında hedefledikleri yüzde 25 büyüme rakamını aşarak yüzde 30 büyüdüklerini söyleyen Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya ise önümüzdeki yıl büyümelerinin yüzde 50’nin de üzerinde olacağını kaydetti. Dumankaya Flex’i Ağustos 2013’te teslim edeceklerini belirten Dumankaya, projede yüzde 25 peşinatın ara ödeme olarak 2 yıl sonra alındığı ve 120 aya kadar vade yapılabilen bir kampanya düzenlediklerini, bu kapsamda taksitlerin de aylık 839 liradan başladığını sözlerine ekledi. Her türlü altyapı ve mimari özellikleriyle LEED sertifikasına aday bir proje olan Dumankaya Flex Kurtköy’de ısı ve ses yalıtımıyla daha az maliyet, daha az karbon salınımı, yeşil çatı uygulamasıyla yağmur suyundan yararlanma, atık sisteminin yükünü hafifletme, bölge florasından oluşturulan yeşil katmanlarla oksijen üretimi ve sera etkisi oluşturan yansımaları en aza indirgemenin söz konusu olması bekleniyor.

Pusula sekretaryadan özel şoföre pek çok hizmet verecek

Home office sahipleri Pusula Business ile 7/24 sekretarya destekli concierge hizmetinden firmalara özel Türkçe ve İngilizce 7/24 call center hizmetine, firma çalışanlarının motivasyonuna yönelik özel hobi organizasyonlarından, özel davet ve toplantı organizasyonlarına, her türlü teslimat ve kurye hizmetlerinden hatırlatma servislerine indirimli araç kiralama ve havaalanı transferlerine kadar birçok hizmetten faydalanabilecek. Ayrıca home office sahiplerine tur ve seyahat, fuarlara özel indirimler, özel şoför ve concierge hizmetleri de sunulacak. Terasında yüzme havuzu bulunan projede, restoran, çocuk oyun alanları, business center, fitness merkezi, alışveriş birimleri, teras bahçeleri, yürüyüş ve koşu parkurları, açık ve kapalı otopark ile 24 saat güvenlik hizmetleri de yer alıyor.

2011’in ilk yarısında 400 mİlyon liralık 4 proje başlatacağız

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya, Dumankaya Flex’in 2010’daki 5. projeleri olduğunu belirterek, “Bu proje ile birlikte 2010’da 325 milyon liralık bir proje ortaya çıkardık. 2011’in ilk 6 ayında 4 proje ile 400 milyon liralık projeye imza atacağız” dedi. Tuzla Gizlibahçe’de 3 yeni projeleri bulunduğunu kaydeden Dumankaya, “Bu projelerde 410 konut ve 50 villa inşa edeceğiz. Bahçeşehir’de Dumankaya Modern’in yanında satın aldığımız arsada toplamda 1500 konut yapmayı planlıyoruz” dedi.

İlk gün % 12 artan Emlak Konut İMKB’ye hacim rekoru kırdırdı

Borsa tarihinin en büyük ilk 5 halka arzından birine imza atan Emlak Konut GYO, İMKB’ye hızlı giriş yaptı. 1.70 TL fiyatla halka arz edilen ve dün işlem görmeye başlayan Emlak Konut GYO hisseleri, ilk işlem gününde yüzde 11.76 değer kazanarak 1.90 TL’ye yükseldi. Hisseler gün içinde en yüksek 1.96 TL’yi gördü. Emlak Konut GYO hisselerindeki yoğun işlem hacmi, borsanın da hacim rekoru kırmasına neden oldu. İMKB’de dün toplam 4 milyar 281 milyon TL’lik işlem hacmi gerçekleşirken bunun yüzde 20’lik başka bir ifadeyle 857.9 milyon TL’lik kısmı Emlak Konut GYO hisselerinden kaynaklandı. Emlak Konut GYO’nun İMKB Kurumsal Ürünler Pazarı’nda işlem görmeye başlaması nedeniyle gong töreni düzenlendi. İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, Emlak Konut GYO’nun halka arzıyla birlikte 2 bin 729 kişinin ilk defa sermaye piyasası ile tanıştığını, uzun zamandır hesabı olup hisse senedi almayan 4 bin 363 kişinin de bu halka arzdan pay alarak sermaye piyasasına girdiğini, dile getirerek, bu arzla birlikte 29 bine yakın kişiden talep geldiğini anlattı.

Haberin Devamı