Gazete Vatan Logo

Daha çok hasbihal etmeye çalışacağım

İlk kez iş dünyasıyla buluşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Mehmet Görmez, daha çok hasbihal etmek istediğini söyledi. Sadece maddi değil manevi sorunlarında yaşandığını belirterek, “Zekat, faiz ve kredilerle ilgili her birinizin endişeleri, soruları var” dedi

Daha çok hasbihal etmeye çalışacağım

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, zaman zaman iş dünyasıyla bir araraya gelerek hasbihal etmek istediğini dile getirerek, insanların sadece maddi sorunlar değil, manevi sorunlar da yaşadığını belirtti. Görmez, zekat, faiz ve kredi konularının önemine dikkat çekerek, işadamlarıyla daha sık buluşmak istediğini söyledi.

Türk iş dünyasının Isparta zirvesinde sürpriz konuğu vardı. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ITSO) işadamlarıyla buluştu.

Sizle konuşmak güzel

İşadamlarıyla manevi olarak neler yapabileceklerini konuşmanın çok güzel olabileceğini dile getiren Görmez, “Bizim ilahiyat alanında kendi kendimizi belli çerçeveye hapsedişimiz, sizin sorularına da doğru cevap vermede bizi bir takım zorluklarla karşı karşıya getiriyor. Zekat, faiz ve kredilerle ilgili her birinizin endişeleri, soruları var. Bu endişeleri biliyorum” dedi.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nda konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da 2015’te 10 bin doların altına inen kişi başına düşen milli geliri yeniden yükseltmeleri gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

Hisarcıklıoğlu, “Milli gelirimizi tekrar yukarıya çıkarabilmek için daha önce yaptığımız gibi yapısal reformlara odaklanmamız lazım. Türkiye’nin ilk önceliği bu olmalı. Zengin olmak mecburiyetindeyiz” diye konuştu.

20 yıla 20 maaş, böyle ülke yok

Rifat Hisarcıklıoğlu, iş gücü piyasası reformuna hızlı ve acil bir şekilde ihtiyaçları olduğunu vurgulayarak, 140 milyar dolarlık ihracatı, dünyadaki istihdam üzerindeki en yüksek vergi yükü olan ülke olmalarına rağmen yaptıklarını belirtti. İstihdam üzerindeki vergi yüklerinin yaklaşık yüzde 60’larda olduğunu belirten TOBB Başkanı, şöyle devam etti: “Dünyaya baktığımız zaman bir numarayız. Vergi yüklerinin hızla düşürülmesini istiyoruz. Kıdem tazminatında dünya şampiyonuyuz. Bir yıla 1 maaş, 20 yıla 20 maaş. Dünyada bizimki gibi ikinci bir ülke yok. Bu konuda da hükümetimizin net adımlar atacağına inanıyoruz. Modası geçmiş damga vergisinin de kaldırılmasını istiyoruz.”

Haberin Devamı

Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin geleceğinden umutlu olduğunun altını çizerek, “Türkiye şu anda dünyanın en zengin 18 veya 19 ülkesinden biri. Biz, ilk 10’a girmek istiyoruz. Geçmişte nasıl 18’e getirdiysek, ilk 10’a da sokacağız. Ondan sonra bir hedefimiz daha var. Onu da bizden sonraki nesil yapacak inşallah, ülkemizi dünyanın bir numarası haline getirmek” dedi.