Gazete Vatan Logo

Dağlar PKK’ya dar edildi

Tendürek ve Ağrı dağlarında kar altındaki 173 operasyonda toplam 28 terörist etkisiz hale getirilirken, Erzincan’daki operasyonlarda sığınaklar imha edildi.

Dağlar PKK’ya dar edildi

Terör örgütü PKK’ya karşı, Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Polis Özel Harekat (PÖH) timleri başta olmak üzere tüm güvenlik güçlerinin mücadelesi bölgedeki yoğun kış koşullarında da sürdü. Havadan savaş uçakları, helikopterler ve insansız hava aracı, karadan da zırhlı araç desteğindeki operasyonlarla terör örgütüne büyük darbeler vurdu. Ağrı Dağı ve Tendürek Dağı’nda teröristlere göz açtırmayan jandarma timleri, Mart 2016’dan bugüne kadarki bir yıllık süreçte terör örgütü PKK’ya yönelik Ağrı kırsalında 173 operasyon gerçekleştirdi. PKK’nın sözde ‘Sinek Yaylası bölge sorumlaları’, ‘Ararat’ kod adlı Zamanhan Kaya ve ‘Adil’ kod adlı Yusuf Salin ile ğrütün ‘Serhat eyaleti’ sorumlusu, ‘Şiyar Kale’ kod adlı Enver Gördük dahil 28 terörist etkisiz hale getirildi.

Kara da meydan okudular

Erzincan’daki operasyonlarda ise karla kaplı zorlu arazi şartlarında “kobra” helikopterleri desteğinde gerçekleştirilen ve “Şehit Jandarma Binbaşı Yılmaz Tankül 17-08” adı verilen operasyonun, zorlu arazi yapısı ve olumsuz hava şartlarına rağmen özveriyle yürütüldüğü kaydedildi. Valilik açıklamasında, “Terör örgütünün muhtemel barınma ve sığınma alanları tespit edilerek, Kobra helikopterlerinin de desteği ile imha edilmiştir” bilgisi verdi.

Haberin Devamı