Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı’ndan nasihat: ‘Birbirinizden gözlerinizi ayırmayın’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan sade bir nikah töreniyle evlendi. Cumhurbaşkanı’nın nasihati “Birbirinizden gözlerinizi ayırmayın. Sevginiz artar” oldu

Cumhurbaşkanı’ndan nasihat: ‘Birbirinizden gözlerinizi ayırmayın’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan ile yerli insansız hava araçlarının beyni olarak bilinen Selçuk Bayraktar’ın nikah törenine yaklaşık 6 bin kişi katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törenin yapıldığı Küçükçekmece’deki Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’ne saat 15:30’da geldi. Erdoğan, Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu ile tokalaştığında salondan alkışlar yükseldi. Nikah töreni Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Furkan ve Rum surelerinin evlilik ve aile kurma ile ilgili ayetleri okundu.

Genelkurmay’dan ilk

Nikahı, İBB Başkanı Kadir Topbaş kıyarken nikah şahitliklerini Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzetbegoviç, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Lübnan eski Başbakanı Saad Hariri, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, 11. Cuhurbaşkanı Abdullah Gül yaptı. Nikah Topbaş kıyarken Selçuk Bayraktar yabancı konuklara tercümanlık yaptı. Saad Hariri Türkçe olarak ‘şahit oldum, hayırlı olsun’ derken diğer yabancı şahitler İngilizce’yi tercih etti. Orgeneral Akar’ın şahitliğiyle ilk kez bir Genelkurmay Başkanı, devletin zirvesinden bir nikaha şahitlik yapmış oldu.

Haberin Devamı

Gül cüzdanı geline verdi

Nikah töreninde Kadir Topbaş, evlilik cüzdanını tesyim etmesi için 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e verdi. Gül cüzdanı vermeden önce kısa bir konuşma yaptı: “Arkadaşlarımızın çocukları bizim çocuklarımızdır. Eminim ki örnek bir aile olacaklar.” Ardından Sümeyya Erdoğan’a dönerek; “Selçuk’un meşguliyeti çok fazla ve önemli. Onun meşguliyetinden fazla alıkoyma. Onun için katıldığımız bütün nikahlarda öğrendiğimiz üzere bu cüzdanı sana veriyorum. Selçuk’a lazım olduğunda, ne zaman isterse çıkarıp verirsin” dedi.

“Onu ‘ceylanım’ diye severdim...”

Nikahın ardından Bayraktar ve Erdoğan aileleri adına Cumhurbaşkanı Erdoğan sahnede samimi bir konuşma yaptı: “İki erkek bir kız evlendirmiş bir baba olarak Sümeyye’nin nikahını görmek benim için büyük bahtiyarlık. Sümeyyeyi çocukluğunda ceylanım diye severdim. Gözümün nuru derdim. Şimdi Sümeyye babaevinden nazlı bir ceylan gibi mutlu olacağı kendi yuvasına gidiyor. Kızıma ve damadıma buradan vereceğim tek ögüt Hazreti Peygamberimizin kızı Hazreti Fatıma evlenirken söylemediği söz olacak, birbirinizden gözlerinizi ayırmayın. Böylece sevginiz artar.” Erdoğan’ın konuşmasından sonra misafirlere tek tek teşekkür etti ve tokalaştı. Son olarak da tebrik merasimine geçildi.

Haberin Devamı

ÇİFTİN BİLİNMEYENLERİ:

Binicilik sporu ve keman tutkunu

Nikah törenin önce yaklaşık yarım saatlik çiftin hayatını anlatan “Sümeyye ve Selçuk Hatıra Filmi’ adlı yapım barkovizyonda gösterildi. Sümeyye Erdoğan’ın bilinmeyen yönlerinin yer aldığı filmde binicilik sporu yaptığı, kemana karşı büyük bir ilgisi olduğu ilk kez öğretildi. Sümeyye Erdoğan’ın eğitim tutkusu, başörtü yasağından yurtdışına gidişi aktarılırken; Selçuk Bayraktar’ın ise havacılık tutkusu barkovizyona yansıdı. Hatıra filminde ayrıca gelin ve damadın yakın akrabaları, arkadaşları yer alırken ABD’deki hoca ve arkadaşlarıyla gösterildi. Gösterimin ardından Bayraktar ve Erdoğan sarmaşıklarla bezeli kısa bir koridordan sahneye çıktı.

Haberin Devamı

‘Kalem Sûre’li sade hediye...

Nikaha gelenlere çıkışta üzerinde Kalem Suresi’nin meali “Nun. Kaleme ve yazdıklarına andolsun” olay ayetinin kazılı olduğu bir kalemlik ve iki kalem hediye edildi.

‘En güzel hediyemi aldım’

SELÇUK Bayraktar, nikah öncesi Şırnak’taki Jandarma Özel Harekat Timi’nden kendisine gelen fotoğrafı Twitter hesabı üzerinden yayınladı. Bayraktar sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı fotoğrafa ise, “Şırnak’ta operasyon sebebiyle nikaha gelemeyen kahraman kardeşlerim en güzel hediyeyi yollamış” notunu düştü.